Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.


Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs
Turizminin marka değerini yükseltmek”


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İstanbul’da düzenlenen EMITT Turizm Fuarı’na katılarak açılış konuşması yaptı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmi hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.


Konuşmasında EMITT’in, ülkelerin turizm vizyonlarını ortaya koyduğu önemli bir platform olduğunu vurgulayan Ataoğlu, KKTC’nin Akdeniz’in kalbinde yer alan, tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve misafirperver insanlarıyla güçlü bir turizm destinasyonu olduğunu söyledi.


KKTC’nin yalnızca deniz, kum ve güneş turizmiyle sınırlı olmadığını belirten Ataoğlu, kültür, doğa, inanç, sağlık, spor, kongre, gençlik ve gastronomi turizmi gibi birçok alanda ürün çeşitliliğinin her geçen gün artırıldığını ifade etti. Ataoğlu, temel hedeflerinin turizmi 12 aya yaymak ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmak olduğunu kaydetti.


Son dönemde hayata geçirilen Ada Kıbrıs Tanıtım Kampanyasına da değinen Ataoğlu, kampanyanın Türkiye genelinde büyük ilgi gördüğünü ve olumlu geri dönüşler alındığını söyledi. Kampanyanın önümüzdeki süreçte İngiltere başta olmak üzere Avrupa’nın önemli pazarlarında da başlatılacağını belirten Ataoğlu, amaçlarının KKTC’nin marka değerini yükseltmek ve uluslararası alanda daha görünür bir destinasyon haline gelmesini sağlamak olduğunu vurguladı.


Turizm altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımların sürdüğünü ifade eden Ataoğlu, yeni otel projeleri, mevcut tesislerin yenilenmesi, dijital dönüşüm çalışmaları ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini aktardı. Ataoğlu ayrıca, çevreye duyarlı ve doğal dokuyu koruyan bir turizm anlayışını benimsediklerini söyledi.


Anavatan Türkiye ile turizm alanındaki iş birliğinin önemine dikkat çeken Ataoğlu, ulaşımın geliştirilmesi, karşılıklı tanıtım faaliyetlerinin artırılması ve sektörler arası iş birliklerinin güçlendirilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Türkiye pazarının KKTC turizmi açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.


Ataoğlu, farklı pazarlara açılma yönünde de yoğun bir çaba içerisinde olduklarını, Avrupa ve Orta Doğu başta olmak üzere hedef pazarlarda tanıtım faaliyetlerinin artırılacağını ifade etti.


Konuşmasının sonunda EMITT Fuarı’nın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ataoğlu, fuarın yeni iş birliklerine ve güçlü ortaklıklara vesile olmasını temenni ederek, herkesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yakından tanımaya davet etti.

Print
Posted: Feb 5, 2026,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive