KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.


Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın binası inşaatının üçüncü ve dördüncü etabı başladı. Başbakan Yardımcılığı ile yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı.

İlk olarak birinci etap karkas inşaatı tamamlanan binanın kaba inşaatını ve dış kaplamasını kapsayan ikinci etabı tamalanarak ilgili firma tarafından teslim edilmişti. 

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının ince işçiliğini kapsayan final etabı sözleşme gereği beş ayda tamamlanacak.

Yaklaşık çeyrek asır önce meydana gelen yangın sonucu tamamen zarar gören ve ardından yeniden inşa edilen Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binası, etaplar hâlinde yürütülen kapsamlı yenileme çalışmalarıyla çağdaş standartlara kavuşturuluyor.

Bu süreçte, 2. Etap çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlanmış, 2026 yılı içerisinde ise 3. ve 4. Etap yapım ve ekipman alımı ihaleleri sonuçlandırılarak uygulama süreci başlatılmıştır.

3. Etap Yapım İşleri kapsamında; ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemleri, yangın algılama ve söndürme sistemleri, elektrik tesisatı ile iç mefruşat kapsamında yer alan mobilyalar, salon koltukları, akustik paneller ve sahne altyapısına yönelik çelik imalatları gerçekleştirilmektedir. Bu etap, Buldukmen Şirketi tarafından yürütülmektedir.

4. Etap Çalışmaları ise; ışık, ses ve sahne sistemleri ile döner sahne imalatını kapsamakta olup, uluslararası ihale yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Söz konusu etap için alanında uzman Zarf Yapı İnşaat Şirketi ile sözleşme imzalanmıştır.

Etap çalışmalarının eş zamanlı ve koordineli şekilde sürdürülmesiyle birlikte, bu yıl içerisinde tüm etapların tamamlanması ve Temmuz ayında Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının yenilenmiş, modern ve tam donanımlı hâliyle açılışının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

ATAOĞLU
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının sona gelmesi dolayısı ile mutlu olduklarını dile getirerek, yıllardır süren hasretin sona erdiğini ifade etti.

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının 3. ve 4. etap yapım ve ekipman alımına ilişkin sözleşmelerinin imzalanmasının, ülke kültür ve sanat yaşamı açısından son derece önemli bir dönüm noktası olduğunu da vurguladı.

Ataoğlu, yaklaşık 27 yıl önce yaşanan talihsiz yangın sonrası tamamen zarar gören ve uzun yıllardır yeniden halkla buluşturulması için büyük bir özveriyle çalışılan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının, yürütülen etaplı çalışmalar sayesinde çağdaş standartlarına kavuşturulacağını belirtti.

Etap çalışmalarının eş zamanlı ve koordineli şekilde ilerleyeceğini vurgulayan Ataoğlu, “Hedefimiz, tüm etapları bu yıl içerisinde tamamlamak ve Temmuz ayında Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binamızı yenilenmiş, modern ve tam donanımlı haliyle halkımızın hizmetine açmaktır” dedi.

Kültür ve sanatın bir toplumun kimliğinin temel taşlarından biri olduğunu belirten Ataoğlu, “Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, sadece bir bina değil; sanatın, yaratıcılığın ve kültürel üretimin kalbidir. Bu eseri ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm müdür ve personelime, yüklenici firmalara ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Print
Posted: Jan 28, 2026,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Archive