Ataoğlu, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ataoğlu, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.


Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.


"Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenlik mücadelesinin mimarı, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı vefatının 14. yıl dönümünde derin bir saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.


Rauf Raif Denktaş, yaşamı boyunca Kıbrıs Türk halkının varlığını, güvenliğini ve onurunu her şeyin üzerinde tutmuş; en zor ve karanlık dönemlerde dahi halkının hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaktan asla vazgeçmemiştir. O, yalnızca bir devlet adamı değil; aynı zamanda halkının kaderini omuzlarında taşıyan, inancı ve mücadelesiyle tarih yazan bir liderdir.


Denktaş, Kıbrıs Türk halkının kendi kimliğiyle, kendi iradesiyle ve kendi devleti çatısı altında yaşayabilmesi için verdiği mücadelede, sabrı, dirayeti ve ileri görüşlülüğüyle ön plana çıkmıştır.


 Uluslararası platformlarda yürüttüğü diplomatik mücadeleyle, Kıbrıs Türk tarafının haklı davasını tüm dünyaya anlatmış; karşılaştığı baskılara rağmen ilkelerinden ve milli duruşundan hiçbir zaman ödün vermemiştir.


Kurucu Cumhurbaşkanımızın en büyük mirası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temelleri üzerine inşa edilen bağımsızlık ve egemenlik anlayışıdır. Bugün bizlere düşen en önemli sorumluluk; Denktaş’ın emanetine sahip çıkmak, devletimizi her alanda daha güçlü kılmak ve onun uğruna büyük bedeller ödediği milli değerleri genç nesillere aktarmaktır.


Bu vesileyle, Rauf Raif Denktaş’ın yalnızca geçmişimizin değil, geleceğimizin de yol göstericisi olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Onun azmi, kararlılığı ve vatan sevgisi, Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberlik içinde yürüdüğü yolda daima ilham kaynağı olmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı vefatının yıl dönümünde bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle anıyor; aziz hatırası önünde minnetle eğiliyorum."

Print
Posted: Jan 13, 2026,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive