37. Dönem Turist Rehberi Yetiştirme Kursu başladı

37. Dönem Turist Rehberi Yetiştirme Kursu başladı

37. Dönem Turist Rehberi Yetiştirme Kursu başladı


Ataoğlu: “İnanıyorum ki kursu başarıyla tamamlayan her bir adayımız, ülkemizin turizm elçisi olacaktır.”


Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi tarafından düzenlenen 37. Dönem Turist Rehberi Yetiştirme Kursu açılışına katıldı.


Açılışta Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Mine Emiroğlu ile Kıbrıs Türk Rehberler Birliği’nin değerli temsilcileri de yer aldı.


Ataoğlu, Bakanlık ve Kıbrıs Türk Rehberler Birliği iş birliğinde düzenlenen 37. Dönem Turist Rehberi Yetiştirme Kursu’nun açılışında yaptığı konuşmada turizm için çalışacak olan yeni rehber adaylarının ülkemiz turizmine hayırlı olmasını diledi.


“Turizm, ülkemiz ekonomisinin ve tanıtımının en önemli yapı taşlarından biridir. Bu yapının en ön safında ise turist rehberlerimiz yer almaktadır.
 Rehberlerimiz; tarihimizin, kültürümüzün, doğamızın ve misafirperverliğimizin dünyaya anlatılmasında çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu nedenle nitelikli, donanımlı ve çok dilli rehberlerin yetiştirilmesi, turizm politikalarımızın temel öncelikleri arasındadır.


Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu kursa farklı dillerde toplam 72 kişinin başvurmuş olması, mesleğe duyulan ilginin ve bilincin ne denli arttığını göstermektedir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; yabancı dil belgesine sahip olan 22 kişi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen yabancı dil yeterlilik sınavında başarılı olan 28 kişi olmak üzere, toplam 50 rehber adayımız kursa katılmaya hak kazanmıştır.


İngilizce, Rusça, İspanyolca, Yunanca, Almanca ve Lehçe dillerinde eğitim alacak olan bu adaylarımız, ülke turizmimizin uluslararası alanda daha güçlü temsil edilmesine önemli katkılar sağlayacaktır.


18 Mayıs 2026 tarihine kadar sürecek olan bu kapsamlı eğitim sürecinde; teorik derslerin yanı sıra bölgesel geziler, staj çalışmaları ile sözlü ve yazılı final sınavları yer alacaktır. Bu yönüyle kursumuz, yalnızca bir eğitim programı değil, aynı zamanda mesleki yeterliliği esas alan ciddi bir hazırlık sürecidir.


Bu vesileyle, kursun düzenlenmesinde emeği geçen Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi’ne, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği’ne, eğitmenlerimize ve katkı koyan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. 


Rehber adaylarımıza ise disiplinli, verimli ve başarılı bir eğitim süreci diliyorum. İnanıyorum ki bu kursu başarıyla tamamlayan her bir adayımız, ülkemizin turizm elçisi olacaktır.


Konuşmama son verirken, 37. Dönem Turist Rehberi Yetiştirme Kursu’nun ülkemize, turizm sektörümüze ve tüm katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum”

Print
Posted: Jan 6, 2026,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29303112
Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban'ı ziyaret etti.

Read more
34
5
Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Polis Genel Müdürü Ali Adalıer’i ziyaret ederek görüşmede bulundu.

Read more
6789
Kuzey Kıbrıs turizmi  Hollanda’da tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Hollanda’da tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 08-11 Ocak 2026 tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht şehrinde gerçekleşecek olan, Vakantiebeurs 2026 Hollanda Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
1011
121314
Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük  tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
15
TÜRSAB GAP TEMSIL KURULU’NA KKTC HEYETINDEN ZIYARET.

TÜRSAB GAP TEMSIL KURULU’NA KKTC HEYETINDEN ZIYARET.

KKTC Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen ile KKTC Mersin Turizm Koordinatörü Kazım Türkan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Temsil Kurulu Başkanı Halil Kılınç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Read more
1617
KKTC ACE OF MICE ETKINLIĞINE 4. KEZ EV SAHIPLIĞI YAPIYOR.

KKTC ACE OF MICE ETKINLIĞINE 4. KEZ EV SAHIPLIĞI YAPIYOR.

Ataoğlu: "KKTC cazip bir MICE destinasyonu haline geldi"

Read more
18
23. ACE OF MICE 2026 GALA GECESİ KUZEY KIBRIS’TA GÖZ KAMAŞTIRDI

23. ACE OF MICE 2026 GALA GECESİ KUZEY KIBRIS’TA GÖZ KAMAŞTIRDI

Dünya MICE sektörünün en prestijli ödül töreni Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards 2026, Elexus Hotel & Resort & Spa’da düzenlenen görkemli gala gecesiyle yılın en çarpıcı buluşmalarından birine sahne oldu.

Read more
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive