MARKET POŞETLERİ YASAKLANIYOR.

MARKET POŞETLERİ YASAKLANIYOR.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, çevre ve halk sağlığını tehdit eden plastik kirliliğiyle mücadelede önemli bir karar açıkladı. Buna göre, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren 15–50 mikron aralığındaki alışveriş poşetlerinin satışı veya ücretsiz dağıtımı tamamen yasaklanacak.

Ataoğlu, gerek KKTC’de gerekse dünya genelinde mikroplastik kirliliğinin en yüksek seviyelere ulaştığını, bu nedenle acil ve etkili önlemler alınmasının kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. 
Ataoğlu, Bakanlık ve Çevre Koruma Dairesi, konuya ilişkin gerekli yasal düzenlemeleri tamamladığını ve eylem planının resmen uygulamaya geçirildiğini duyururken 6 ilçede bilgilendirme ve bez çanta dağıtımı yapıldığını da ifade etti.

Ataoğlu, 3 hafta önce başlayan farkındalık ve bilgilendirme çalışmalarının 1 Ocak 2026’ya kadar süreceğini dile getirirken, vatandaşlarla yapılan ilk görüşmelerde alınan olumlu geri dönüşlerin, uygulamanın doğru yönde atılmış bir adım olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Ataoğlu, hedeflerinin plastik kullanımını azaltarak doğayı korumak, mikroplastik oluşumunu engellemek ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak olduğunu belirterek, tüm vatandaşları bu süreçte duyarlılığa davet etti.

Print
Posted: Dec 8, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27
ATAOĞLU, KANTARA GENÇLİK KAMPI'NDA GENÇLERLE BULUŞTU.

ATAOĞLU, KANTARA GENÇLİK KAMPI'NDA GENÇLERLE BULUŞTU.

Başbakan Yardımcılığı’na bağlı Gençlik Dairesi tarafından her yıl gençlere yönelik düzenlenen Kantara Gençlik Kampı gerçekleştirildi.

Read more
2829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive