Kantara Gençlik Kampı’nda kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı

Kantara Gençlik Kampı’nda kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı

Kantara Gençlik Kampı’nda kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı


Lapta Gençlik Kampı’nda yıllardır yaşanan merkezi sıcak su sorunu gideriliyor 


Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı Gençlik Dairesi Müdürlüğüne bağlı Kantara Gençlik Kampında Müdür Hüseyin Ozanoğlu’nun koordinasyonunda gerçekleştirilen geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı. 


Kampın daha modern, güvenli ve kullanışlı hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar çeşitli alanları kapsadı.


Ozanoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nın gençler tarafından çok sevildiğini ve cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, birçok eksiği bulunan kampın eksiklerinin tamamlanarak gençlerimize daha yaraşır hale getirildiğini kaydetti.  


Yapılan çalışmalardan öne çıkan işler şu şekilde sıralandı. 


 Yemekhane binasının iç ve dış cephe boyama çalışmaları tamamlandı.
 Yemekhanede yalıtım ve izolasyon tadilatları yapılarak enerji verimliliği artırıldı.
 Mutfak bölümünün zeminine seramik kaplama uygulandı.
 Sanayi tipi fırın, ocak, buzdolabı ve derin dondurucu gibi yeni mutfak ekipmanları temin edildi.
 Kamp çevresinde yaklaşık 800 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yangın güvenlik şeridi oluşturuldu.
 Liderlerin konakladığı odalarda boya, izolasyon ve tadilat çalışmaları tamamlandı.
 Öğrenci koğuşlarında tuvalet ve banyo kapıları yenilendi.
 Kamp girişine bariyer sistemi takıldı.
 Kamp genelinde dış cephe boyama çalışmaları yapıldı.
Bekçiler, personel ve hemşire için ayrı ayrı üç prefabrik binada kamp bünyesine kazandırıldı.  


Hüseyin Ozanoğlu, çalışmalarda emeği geçen ve destek olan Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na, Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi yetkililerine ve tüm çalışanlara teşekkür etti. 


Ozanoğlu, bu çalışmalarla birlikte Kantara Gençlik Kampı’nın yeni dönem etkinlikleri için daha konforlu ve güvenli bir ortam sunacağını kaydetti. 
Yıllardır Lapta Gençlik Kampında yaşanan sıcak su sorununda önümüzdeki günlerde giderileceğini belirten Ozanoğlu, merkezi bir ısıtma sisteminin kurulacağını kaydederek Lapta Gençlik Kampı’nın da eksikliklerinin hızlıca giderileceğini söyledi.

Print
Posted: Dec 5, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
16171819202122
2324252627281
2345678

Archive