KUZEY KIBRIS TURIZMI ANTALYA TURIZM FUARI’NDA.

KUZEY KIBRIS TURIZMI ANTALYA TURIZM FUARI’NDA.

Başbakan yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında 7. Antalya Turizm Fuarı’na katıldı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, partner ülke olarak katıldığı 7. Antalya Turizm Fuarı’nda turizmde yeni vizyonu anlattı.

Akdeniz’in en önemli turizm buluşmalarından biri olan 7. Antalya Turizm Fuarı (ATF), bu yıl da sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Fuarın açılışında konuşan Başbakan yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkenin turizmdeki potansiyelini, yeni projelerini ve iş birliklerini paylaştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , fuarda partner ülke olarak yer alırken, konuşmalarda “güçlü tanıtım” ve “güçlü anlatım” vurgusu öne çıktı.

Ataoğlu: “Antalya Turizm Fuarı, Kıbrıs için büyük bir fırsat”

Başbakan yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarın KKTC için büyük bir tanıtım fırsatı olduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Akdeniz’in kalbinde yer alan Kuzey Kıbrıs, coğrafi konumu, bakir doğası, tarihi mirası ve zengin gastronomisiyle eşsiz bir turizm destinasyonudur. Antalya Turizm Fuarı, bu değerleri daha geniş kitlelere anlatmak için önemli bir platformdur.” dedi. 

Ataoğlu, ATF Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral ve ekibine teşekkür ederek, fuarın her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğü ve bölge turizmine büyük katkı sağladığı vurguladı.

Ataoğlu: “Ada Kıbrıs markasıyla yeni bir dönem başladı”

Bakan Ataoğlu, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Ada Kıbrıs” markasıyla birlikte özellikle Anadolu’da yaşayan vatandaşlara Kıbrıs kültürünün, insanının ve doğasının tanıtılmasına yönelik çalışmaların hız kazandığı belirtildi. Ataoğlu, “Yıllardır Kuzey Kıbrıs’ı yanlış tanıdık. Oysa bu topraklarda 300 yıllık Osmanlı mirası, sayısız hikâye ve kültürel zenginlik var. ‘Ada Kıbrıs’ projesiyle ülkemizi doğru anlatmak için yola çıktık.” İfadelerini kullandı.

“Türkiye ile güçlü iş birlikleri”

Bakan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs turizminin tanıtımında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen ortak projelere değinerek, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, TÜRSAB iş birliğiyle bu yıl gerçekleştirilen kapsamlı tanıtım projesiyle Türkiye’nin dört bir yanından gelen acente temsilcileri ve gazetecilerin adayı ziyaret ettiği hatırlattı.

Ataoğlu, “Bu çalışma sayesinde ülkemizin kültürel mirası, gastronomisi ve doğal güzellikleri yakından tanıtıldı. Bu projede emeği geçen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz.” dedi.

Ataoğlu: ”Yeni hedef: Uygun fiyatlı kültürel turlar”

Bakan Ataoğlu, Türk Hava Yolları başta olmak üzere çeşitli havayolu şirketleriyle yürütülen yeni iş birlikleri sayesinde Kuzey Kıbrıs’a yönelik uygun fiyatlı kültürel turlar düzenlemeye hazırlandıklarını da duyurdu. Ataoğlu, “Amacımız, Kuzey Kıbrıs’ı daha fazla kişinin deneyimlemesini sağlamak. Tüm turizm paydaşlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ataoğlu: “Zorlukları dostlukla aşacağız”

Kuzey Kıbrıs turizminin tanınmama ve Avrupa’dan doğrudan uçuş yapılamaması gibi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirten Bakan Ataoğlu, Türkiye pazarının stratejik önemine dikkat çekti. Ataoğlu, “Türkiye, bizim en büyük ve en güçlü pazarımızdır. Bu pazardaki bilinirliğin artması Kuzey Kıbrıs için hayati önem taşımaktadır. Dostlarımızın desteğiyle tüm engelleri aşacağımıza ve turizmde daha parlak bir geleceğe ulaşacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Print
Posted: Oct 24, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29303112
Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban'ı ziyaret etti.

Read more
34
5
Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Polis Genel Müdürü Ali Adalıer’i ziyaret ederek görüşmede bulundu.

Read more
6789
Kuzey Kıbrıs turizmi  Hollanda’da tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Hollanda’da tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 08-11 Ocak 2026 tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht şehrinde gerçekleşecek olan, Vakantiebeurs 2026 Hollanda Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
1011
121314
Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük  tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
15161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive