KUZEY KIBRIS TURIZMI ANTALYA TURIZM FUARI’NDA.

KUZEY KIBRIS TURIZMI ANTALYA TURIZM FUARI’NDA.

Başbakan yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında 7. Antalya Turizm Fuarı’na katıldı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, partner ülke olarak katıldığı 7. Antalya Turizm Fuarı’nda turizmde yeni vizyonu anlattı.

Akdeniz’in en önemli turizm buluşmalarından biri olan 7. Antalya Turizm Fuarı (ATF), bu yıl da sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Fuarın açılışında konuşan Başbakan yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkenin turizmdeki potansiyelini, yeni projelerini ve iş birliklerini paylaştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , fuarda partner ülke olarak yer alırken, konuşmalarda “güçlü tanıtım” ve “güçlü anlatım” vurgusu öne çıktı.

Ataoğlu: “Antalya Turizm Fuarı, Kıbrıs için büyük bir fırsat”

Başbakan yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarın KKTC için büyük bir tanıtım fırsatı olduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Akdeniz’in kalbinde yer alan Kuzey Kıbrıs, coğrafi konumu, bakir doğası, tarihi mirası ve zengin gastronomisiyle eşsiz bir turizm destinasyonudur. Antalya Turizm Fuarı, bu değerleri daha geniş kitlelere anlatmak için önemli bir platformdur.” dedi. 

Ataoğlu, ATF Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral ve ekibine teşekkür ederek, fuarın her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğü ve bölge turizmine büyük katkı sağladığı vurguladı.

Ataoğlu: “Ada Kıbrıs markasıyla yeni bir dönem başladı”

Bakan Ataoğlu, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Ada Kıbrıs” markasıyla birlikte özellikle Anadolu’da yaşayan vatandaşlara Kıbrıs kültürünün, insanının ve doğasının tanıtılmasına yönelik çalışmaların hız kazandığı belirtildi. Ataoğlu, “Yıllardır Kuzey Kıbrıs’ı yanlış tanıdık. Oysa bu topraklarda 300 yıllık Osmanlı mirası, sayısız hikâye ve kültürel zenginlik var. ‘Ada Kıbrıs’ projesiyle ülkemizi doğru anlatmak için yola çıktık.” İfadelerini kullandı.

“Türkiye ile güçlü iş birlikleri”

Bakan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs turizminin tanıtımında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen ortak projelere değinerek, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, TÜRSAB iş birliğiyle bu yıl gerçekleştirilen kapsamlı tanıtım projesiyle Türkiye’nin dört bir yanından gelen acente temsilcileri ve gazetecilerin adayı ziyaret ettiği hatırlattı.

Ataoğlu, “Bu çalışma sayesinde ülkemizin kültürel mirası, gastronomisi ve doğal güzellikleri yakından tanıtıldı. Bu projede emeği geçen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz.” dedi.

Ataoğlu: ”Yeni hedef: Uygun fiyatlı kültürel turlar”

Bakan Ataoğlu, Türk Hava Yolları başta olmak üzere çeşitli havayolu şirketleriyle yürütülen yeni iş birlikleri sayesinde Kuzey Kıbrıs’a yönelik uygun fiyatlı kültürel turlar düzenlemeye hazırlandıklarını da duyurdu. Ataoğlu, “Amacımız, Kuzey Kıbrıs’ı daha fazla kişinin deneyimlemesini sağlamak. Tüm turizm paydaşlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ataoğlu: “Zorlukları dostlukla aşacağız”

Kuzey Kıbrıs turizminin tanınmama ve Avrupa’dan doğrudan uçuş yapılamaması gibi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirten Bakan Ataoğlu, Türkiye pazarının stratejik önemine dikkat çekti. Ataoğlu, “Türkiye, bizim en büyük ve en güçlü pazarımızdır. Bu pazardaki bilinirliğin artması Kuzey Kıbrıs için hayati önem taşımaktadır. Dostlarımızın desteğiyle tüm engelleri aşacağımıza ve turizmde daha parlak bir geleceğe ulaşacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Print
Posted: Oct 24, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
272829301
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeğin toplumların kalkınmasındaki temel rolüne dikkat çekti.

Read more
23
45
LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

Ataoğlu,  LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit'in de yer aldığı film gösterimine katıldı.

Read more
678910
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, annelerin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Read more
11
“11. Halk Dansları Şöleni”

“11. Halk Dansları Şöleni”

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu tarafından düzenlenen “11. Halk Dansları Şöleni”ne katıldı.

Read more
12
VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz ve Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı kabul etti.

 

Read more
1314151617
18
Gençlik Şöleni

Gençlik Şöleni

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğünün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği Gençlik Şöleni, büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Read more
19
Ataoğlu: "Gençler ülkenin  en büyük güvencesidir"

Ataoğlu: "Gençler ülkenin en büyük güvencesidir"

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, gençlerin ülkenin geleceğinin en büyük güvencesi olduğunu vurguladı.

Read more
202122
Ataoğlu: “Kerpiç mimari, kültürel kimliğimizin yaşayan izlerindendir"

Ataoğlu: “Kerpiç mimari, kültürel kimliğimizin yaşayan izlerindendir"

Kerpiç Akademi tarafından bu yıl KKTC’de düzenlenen 15. Uluslararası Kerpiç Konferansı başladı.

Read more
23
Mağusa Kalesi'nin  Deniz Kapısı açıldı

Mağusa Kalesi'nin Deniz Kapısı açıldı

Ataoğlu: "Bu çalışma; tarihimize, kültürümüze ve geçmişimize duyduğumuz saygının somut bir göstergesidir"

Read more
24
25262728293031
1234567

Archive