Politika ve Strateji çalışması

Politika ve Strateji çalışması

 Kültür Dairesi halk kütüphanelerinin gelecek perspektifi için politika ve strateji çalışması başlatıyor


Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kültür Dairesi’nin (YARIN) 10 Ekim Cuma günü Atatürk Öğretmen Akademisi’nde düzenleyeceği Halk Kütüphanelerinde Yeni Yaklaşımlar Panelinin konuşmacıları Prof. Dr. Bülent Yılmaz ve Prof. Dr. Mesut Yalvaç’ı kabul etti. 


Kültür Dairesinden verilen bilgiye göre, Prof. Dr. Bülent Yılmaz ve Prof. Dr. Mesut Yalvaç iki oturumda gerçekleştirilecek Halk Kütüphanelerinde Yeni Yaklaşımlar Panelinde yapacakları sunumlar hakkında Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’na bilgi verdiler. Kültür Merkezi Yönetmeni Ceyhan Özyıldız'ın da hazır bulunduğu görüşmede değişen ve gelişen teknolojinin yeniden biçimlendirdiği dünyada halk kütüphanelerinin rolünün ve kullanım alanlarının da değiştiğine dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Yılmaz ve Prof. Dr. Mesut Yalvaç, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nun bu değişimleri Kültür Dairesi uhtesindeki halk kütüphanelerine de uygulayabileceğine inanç belirttiler.


Zaimağaoğlu’nun çok çalışkan ve girişimci bir müdür olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bülent Yılmaz ve Prof. Dr. Mesut Yalvaç, kütüphanelere yapılacak her yardımın insana yapılacak bir yardım olduğunun altını çizerek Kültür Dairesi’nin arzu etmesi halinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.


Zaimağaoğlu


Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimaağaoğlu da ziyarette yaptığı konuşmasında, Kültür Dairesi Müdürü olarak atandığı 2022 yılından bu yana, Kültür Dairesi bünyesinde bulunan Milli Kütüphane ve Halk kütüphanelerini aktifleştirmek, yaşamın içinde konumlandırmak amacıyla birçok faaliyet düzenlediklerini ve bu sayede kayıtlı okuyucu sayısında % 25 oranında bir artış sağladıklarını bildirdi. Halk kütüphanelerinin özellikle de içinde bulunduğumuz ortamda çocuklar ve gençler için hayati öneme sahip olduğunun bilincinde olduklarının altını çizen Zaimağaoğlu, halk kütüphanelerinin gelecek perspektifi için politika ve strateji çalışması başlatmak istediğini ve bu konuda Prof. Dr. Bülent Yılmaz ve Prof. Dr. Mesut Yalvaç’ın destek vermeye hazır olduğunu duymaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkürlerini sundu.


Zaimağaoğlu, konuya ilgi duyan herkesi panele davet etti


 Zaimağaoğlu, 10 Ekim Cuma günü Atatürk Öğretmen Akademisi işbirliğinde düzenledikleri Halk Kütüphanelerinde Yeni Yaklaşımlar Panelinin ilk oturumunun saat 10.30’da başlayacağını hatırlatarak konuya ilgi duyan herkesi Atatürk Öğretmen Akademisi’ne davet etti.  İlk oturumda, Prof. Dr. Bülent Yılmaz’ın Eğitim ve Kütüphane İlişkisi başlıklı sunumu ile Prof. Dr. Mesut Yalvaç’ın Kütüphanelerde Meslek Etiği başlıklı sunumunun yer alacağını hatırlatan Zaimağaoğlu, ikinci oturumu 13.30’da başlayacak panelde Prof. Dr. Bülent Yılmaz’ın Halk Kütüphanelerinde İletişim ve Empati başlıklı sunumu, Bilgi ve Belge Yönetim Uzmanı Serkan İpekçi’nin Halk Kütüphanelerinde Teknoloji başlıklı konuşması ve Prof. Dr. Mesut Yalvaç’ın Halk Kütüphanelerinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlıklı konuşmasının yer alacağını belirtti.

Print
Posted: Oct 9, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive