Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın Kıbrıslı Türkler için büyük önem arz ettiğini söyledi.


Ataoğlu'nun açıklaması söyle;


"Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adı gür bir şekilde anıldı. Dünyaya yapılan “KKTC’yi tanıyın, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurun” çağrısı, yıllardır maruz bırakıldığımız haksız izolasyonlara karşı bizlere yeniden umut verdi.
Bu çağrı, sadece bir diplomatik mesaj değil; Kıbrıs Türk halkının eşitlik ve onur mücadelesine sahip çıkıldığının en açık göstergesidir. Yarım asrı aşkın süredir yalnız bırakılan halkımız için bu sesleniş, geleceğe daha güçlü bakmamızın önünü açıyor.
Artık biliyoruz ki, sesimiz duyuluyor, haklı davamız sahipsiz değil. KKTC halkı adına gösterilen bu kararlı duruş, tarih sayfalarına geçecek bir adım olarak yüreklerimize kazındı.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürler… KKTC’nin sesini dünyaya duyuran bu kararlı ve cesur duruş, halkımızın onurunu yüceltmiştir."
 

Print
Posted: Sep 24, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27
ATAOĞLU, KANTARA GENÇLİK KAMPI'NDA GENÇLERLE BULUŞTU.

ATAOĞLU, KANTARA GENÇLİK KAMPI'NDA GENÇLERLE BULUŞTU.

Başbakan Yardımcılığı’na bağlı Gençlik Dairesi tarafından her yıl gençlere yönelik düzenlenen Kantara Gençlik Kampı gerçekleştirildi.

Read more
2829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive