Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın Kıbrıslı Türkler için büyük önem arz ettiğini söyledi.


Ataoğlu'nun açıklaması söyle;


"Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adı gür bir şekilde anıldı. Dünyaya yapılan “KKTC’yi tanıyın, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurun” çağrısı, yıllardır maruz bırakıldığımız haksız izolasyonlara karşı bizlere yeniden umut verdi.
Bu çağrı, sadece bir diplomatik mesaj değil; Kıbrıs Türk halkının eşitlik ve onur mücadelesine sahip çıkıldığının en açık göstergesidir. Yarım asrı aşkın süredir yalnız bırakılan halkımız için bu sesleniş, geleceğe daha güçlü bakmamızın önünü açıyor.
Artık biliyoruz ki, sesimiz duyuluyor, haklı davamız sahipsiz değil. KKTC halkı adına gösterilen bu kararlı duruş, tarih sayfalarına geçecek bir adım olarak yüreklerimize kazındı.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürler… KKTC’nin sesini dünyaya duyuran bu kararlı ve cesur duruş, halkımızın onurunu yüceltmiştir."
 

Print
Posted: Sep 24, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Archive