HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…


Gazimağusa Limanı’nda yolun çökmesiyle ortaya çıkan Helenistik Erken Roma Dönemi’ne ait tarihi eserler, St Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.


Serginin açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar da katıldı. 


Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, geçmiş ve gelecek arasında köprü kuran eserleri ziyaretçilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Kıbrıs adasının coğrafi konumuyla birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatan Ziba, adada çok değerli tarihi ve kültürel mirasın olduğunu dile getirdi.


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi personeline titiz çalışmalarından ötürü teşekkür etti.


Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kıbrıs Adası’nda muazzam bir tarihi miras olduğunun altını çizen Ataoğlu, yapılan düzenlemeyle müze ve ören yerlerinin mesai saatleri dışında da ziyarete açık olacağı bilgisini paylaştı. Ataoğlu, başlatılan uygulamayla tarihi mekanların sosyal ve kültürel aktivitelere ev sahipliği yapacağını da sözlerine ekledi.


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, titiz çalışmalar neticesinde tarihi mirasın gün yüzüne çıkarıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Adada yasayan birçok medeniyetin paha biçilmez tarihi ve kültürel miras bıraktığına işaret eden Cumhurbaşkanı, bu mirasın korunarak gelecek nesillere taşınmasını önemine vurgu yaptı. Tarihi eserlerin turizme değer kattığını vurgulayan Tatar, teknoloji sayesinde tüm dünyanın bu tarihi zenginlikten haberdar olduğunu söyledi.

Print
Posted: Aug 16, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
16171819202122
2324252627281
2345678

Archive