“ADA Kıbrıs” kampanyası

“ADA Kıbrıs” kampanyası

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “ADA Kıbrıs” kampanyası kapsamında, A Jet ile birlikte, Londra-Ercan uçuş tarifesi anlaşmasına yönelik lansman, İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirildi. 


Lansman’a, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, THY ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, KKTC’deki turizm birlik başkan ve yetkilileri ile geniş bir basın ekibi katıldı. 


Lansman basın toplantısı ile başladı. Basın toplantısında Üstel ve Ataoğlu basının sorularını yanıtladı. 


ÜSTEL: RUM TARAFI KUZEY’E GEÇEN TURİSTLERE BASKI YAPIYOR


Başbakan Ünal Üstel, Ada Kıbrıs Lansmanı kapsamında Londra’da yaptığı konuşmada, Rum tarafının, Güney'den Kuzey'e geçen turistlere baskı uygulamaya başladığını söyledi.


Rum yönetiminin, turistlerin Kuzey’de konaklamamaları için teşvikler sunduğunu kaydeden Üstel, tur operatörlerine de baskı yapıldığını belirtti. Turistlerin artık izlendiğini ifade eden Üstel, tüm bu baskılara rağmen bazı turistlerin büyük zorluklarla kuzeye geçmeye devam ettiğini vurguladı.
Gelinen noktada “bıçak kemiğe dayandı” diyen Üstel, sektörün ciddi tehdit altında olduğunu dile getirdi. Türk Hava Yolları ve AJet’in sefer sayılarını artırarak büyük fedakârlık yaptığını vurgulayan Üstel, yalnızca bu iki havayolu şirketinin ayda yaklaşık 600 sefer düzenlediğini söyledi.


ATAOĞLU: YENİ BİLET FİYATLARI, YOLCU SAYISINDA ARTIŞ SAĞLADI…


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, uçak bileti fiyatlarına yönelik uzun süredir dile getirilen şikâyetlerin ardından gelinen noktada açıklanan yeni fiyatların ulaşımı cazip hale getirdiğini belirtti.


Ataoğlu, uygun fiyatlı seferlerin devreye girmesiyle birlikte yolcu sayısında ciddi artış yaşanmasını öngördüklerini ifade etti.


İlk etapta 8 milyon yolcu hedefinin gerçekçi olmayabileceğini belirten Ataoğlu, 2026 yılı için hedefin iki yönlü toplamda 6 milyon yolcuya ulaşmak olduğunu söyledi. Turizm acentelerinin bugünden başlayarak gelecek yıl için planlama yapmaları gerektiğini vurgulayan Ataoğlu, 2025 yılı için hedeflerinin 4 milyon yolcu olduğunu kaydetti.


ADA Kıbrıs kampanyası sayesinde 2024 ve 2025’de Türkiye’den gelişlerin ciddi şekilde yükseliş elde ettiğini de kaydeden Ataoğlu, “Şimdi sıra İngiltere başta olmak üzere Avrupa pazarında” dedi.

Print
Posted: Aug 5, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
29

ATAOĞLU’NDAN 27 EYLÜL DÜNYA TURİZM GÜNÜ MESAJI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizminin gelişimine, ülke ekonomisine sağladığı katkılara ve geleceğe yönelik hedeflere dikkat çekti.

Read more
3012
Ada Kıbrıs’, ‘VisitNCY.com’ Markaları Dünyaya Tanıtılıyor

Ada Kıbrıs’, ‘VisitNCY.com’ Markaları Dünyaya Tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), iş birliğiyle yürütülen tanıtım kampanyaları bu yıl da devam ediyor.

Read more
34
Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 16. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
5
Topçuköy Bal Festivali

Topçuköy Bal Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Topçuköy Bal Festivali’nin açılışına katıldı.

Read more
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive