Ataoğlu: “1 Ağustos, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve direniş mücadelesinin simgesidir”

Ataoğlu: “1 Ağustos, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve direniş mücadelesinin simgesidir”

Ataoğlu: “1 Ağustos, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve direniş mücadelesinin simgesidir” 


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu anlamlı günün Kıbrıs Türk halkının özgürlük, direniş ve varoluş mücadelesinin en güçlü nişanesi olduğunu vurguladı. 


Bakan Ataoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: 


“1 Ağustos, Kıbrıs Türk halkının tarih sahnesinde onurla, kararlılıkla ve sarsılmaz bir iradeyle yer aldığı; mücadele ruhunun kuşaktan kuşağa aktarıldığı çok özel bir gündür. Kıbrıs Türk halkının, Osmanlı’nın adaya ayak bastığı 1571’de başlayan varoluş mücadelesi, 1958’de Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kuruluşuyla direnişe, 1974’te ise özgürlüğe dönüşmüştür. Bu tarihsel süreç, halkımızın kendi kimliğini, kültürünü ve özgürlüğünü koruma konusundaki kararlılığının açık bir göstergesidir.” 


Bakan Ataoğlu, 1 Ağustos’un aynı zamanda Kıbrıs Türk halkının topyekûn birlik ve beraberlik içinde yürüttüğü mücadeleye duyulan derin saygının ve minnettarlığın günü olduğunu belirterek, şunları ekledi: 


“Geçmişte büyük fedakârlıklarla kazanılan haklarımızın kıymetini bilmeli, birlik ve beraberlik içerisinde bu topraklarda güvenli, onurlu ve huzurlu bir gelecek inşa etmeliyiz. Bu vesileyle, başta TMT mücahitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” 


Bakan Ataoğlu, mesajını şu sözlerle tamamladı: 


“Kıbrıs Türk halkının direniş ruhunu yaşatan, özgürlük mücadelesini bayraklaştıran 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı kutlu olsun.” 

Print
Posted: Aug 1, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
16171819202122
2324252627281
2345678

Archive