“Ada Kıbrıs” Mersin’de Göz Kamaştırıyor!

“Ada Kıbrıs” Mersin’de Göz Kamaştırıyor!

“Ada Kıbrıs” Mersin’de Göz Kamaştırıyor! 


KKTC, Çukurova’da Tanıtım Atağında  


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, uluslararası tanıtım atağını Çukurova Bölgesi’nde kararlılıkla sürdürüyor. 


Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın himayesinde, KKTC Mersin Başkonsolosluğu ev sahipliğinde düzenlenen “Ada Kıbrıs” Sergisi, 25-27 Temmuz tarihleri arasında Mersin Sayapark AVM’de ziyaretçilerini ağırlıyor. 


KKTC’nin eşsiz doğası, tarihi mirası, kültürel zenginliği ve benzersiz gastronomisi, sergide yer alan özel seçilmiş fotoğraflarla Mersinlilere tanıtılıyor. 


Serginin açılışında konuşan KKTC Turizm Koordinatörü Kazım Türkan, Mersin’in “Anavatan’a açılan kapı” olduğunu vurgulayarak, 1571’den bu yana süregelen tarihi ve kültürel bağların, bugün turizm, sanat, eğitim ve spor gibi pek çok alanda kardeşlik köprüleri kurduğunu belirtti. Türkan, “Kuzey Kıbrıs sadece bir tatil destinasyonu değil; aynı zamanda tarih, kültür ve doğanın buluştuğu eşsiz bir yaşam adasıdır,” dedi. 


Sayapark AVM Pazarlama ve Reklam Müdürü Engin Türkyılmaz ise, haftalık 100 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapan bir merkezde KKTC’nin tanıtımına katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bu organizasyon, KKTC ile Türkiye arasındaki ekonomik ve kültürel bağların daha da güçlenmesine katkı sunuyor,” açıklamasında bulundu. 


Modern tanıtım anlayışıyla kurgulanan “Ada Kıbrıs” projesi, KKTC’nin turizmde uluslararası alanda markalaşmasını hedefliyor. Yoğun ilgi gören sergi, 27 Temmuz akşamı sona erecek.
 

Print
Posted: Jul 26, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29303112
Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban'ı ziyaret etti.

Read more
34
5
Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Polis Genel Müdürü Ali Adalıer’i ziyaret ederek görüşmede bulundu.

Read more
6789
Kuzey Kıbrıs turizmi  Hollanda’da tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Hollanda’da tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 08-11 Ocak 2026 tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht şehrinde gerçekleşecek olan, Vakantiebeurs 2026 Hollanda Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
1011
121314
Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük  tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
15
TÜRSAB GAP TEMSIL KURULU’NA KKTC HEYETINDEN ZIYARET.

TÜRSAB GAP TEMSIL KURULU’NA KKTC HEYETINDEN ZIYARET.

KKTC Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen ile KKTC Mersin Turizm Koordinatörü Kazım Türkan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Temsil Kurulu Başkanı Halil Kılınç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Read more
1617
KKTC ACE OF MICE ETKINLIĞINE 4. KEZ EV SAHIPLIĞI YAPIYOR.

KKTC ACE OF MICE ETKINLIĞINE 4. KEZ EV SAHIPLIĞI YAPIYOR.

Ataoğlu: "KKTC cazip bir MICE destinasyonu haline geldi"

Read more
18
23. ACE OF MICE 2026 GALA GECESİ KUZEY KIBRIS’TA GÖZ KAMAŞTIRDI

23. ACE OF MICE 2026 GALA GECESİ KUZEY KIBRIS’TA GÖZ KAMAŞTIRDI

Dünya MICE sektörünün en prestijli ödül töreni Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards 2026, Elexus Hotel & Resort & Spa’da düzenlenen görkemli gala gecesiyle yılın en çarpıcı buluşmalarından birine sahne oldu.

Read more
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive