BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI, ESKİ ESERLER VE MÜZELER DAİRESI, KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ AMACI İLE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPMA GEREĞİ DUYMUŞTUR.

Lambusa Kral Mezarları ile ilgili olarak, sosyal medyaya yansıyan, üzerinde kazı yapılıyor yönündeki bilgilerin doğru anlaşılması amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur. 

Lambusa Kral Mezarları’nın olduğu bölgede herhangi bir kazı çalışması söz konusu değildir. 

Lapta-Alsancak Belediyesi ile yapılan görüşmede herhangi bir kazı çalışmasının söz konusu olmadığı, daha önceden bu alana getirilen taş ve toprak yığınlarının, Alsancak-Lapta Belediyesi tarafından, bir başka projede kullanılmak üzere başka bir alana taşıma çalışmasının yapıldığı bilgisine ulaşılmıştır. 


Eski Eserler ve Müzeler Dairesi personellerinin, taş ve toprak alımı yapılan bölgede gerçekleştirdiği incelemede de zemine herhangi bir zarar vermeden işlemin tamamlanması yönünde, çalışmayı yapan firma yetkililerine bildirilmiş, konu Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin kontrolü altında olduğunu kamuoyunun bilgisine getiririz. 

Konunun Polis’e intikali üzerine, orijinal zemine zarar vermeyecek şekilde çalışmaların tamamlanması yönündeki polis uyarısı da çalışmayı yapan şirket yetkililerine bildirilmiştir. 

Konu ile ilgili olarak, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi olarak Alsancak-Lapta Belediyesi ile de irtibata geçerek, gerekli uyarıları yaptığımızı, Alsancak-Lapta Belediyesi İmar Şubesi’nin çalışmaları hassasiyetle takip edecekleri, orijinal zemine herhangi bir zarar vermeden çalışmaların tamamlanması için gerekli önlemi alacakları yönündeki taahhütleri de tarafımıza bildirilmişti. 

Konu ile ilgili olarak, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da hassasiyet ile takip ettiğini, ülkemizin tarihi zenginliklerinin korunması için gerekenin yapılacağının bilgisini kamuoyuna saygılarımızla iletiriz. 

Emine Ziba
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü

Print
Posted: Jul 13, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29303112
Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban'ı ziyaret etti.

Read more
34
5
Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Polis Genel Müdürü Ali Adalıer’i ziyaret ederek görüşmede bulundu.

Read more
67891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive