ATAOĞLU: “15 TEMMUZLAR, TÜRKİYE İLE KKTC’NIN KADER VE İRADE BİRLİĞININ EN GÜÇLÜ GÖSTERGESİDİR”

ATAOĞLU: “15 TEMMUZLAR, TÜRKİYE İLE KKTC’NIN KADER VE İRADE BİRLİĞININ EN GÜÇLÜ GÖSTERGESİDİR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin demokrasiyi korumak adına gösterdiği kahramanlığı selamladı, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki sarsılmaz kardeşliğin ve ortak kader bilincinin altını çizdi. 

Ataoğlu, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin, Türk halkının büyük bir kararlılıkla geri püskürttüğü tarihî bir sınav olduğunu belirterek, “O karanlık gecede Türk milleti, iradesine ve vatanına sahip çıkmak için canını ortaya koymuştur. Bu, sadece Türkiye’nin değil, tüm Türk dünyasının onur mücadelesiydi. Kıbrıs Türk halkı olarak o geceyi aynı yürekle yaşadık, aynı dualarla sabahladık,” ifadelerini kullandı. 

15 Temmuz’un yalnızca 2016’yı değil, Kıbrıs Türk halkının tarihindeki başka bir 15 Temmuz’u da hatırlattığını belirten Ataoğlu, şu değerlendirmede bulundu: 

“15 Temmuz 1974’te, Yunanistan’daki faşist cunta tarafından Ada’nın tamamını Yunanistan’a bağlamak amacıyla gerçekleştirilen ENOSİS hedefli darbe, Kıbrıs Türkü’nü yok sayan, tarihî haklarımızı hiçe sayan bir işgal girişimiydi. Ne var ki, Kıbrıs Türk halkının sarsılmaz direnişi ve Anavatan Türkiye’mizin 20 Temmuz’da başlattığı Barış Harekâtı, bu saldırıyı bir direnişten bir dirilişe dönüştürmüştür. 15 Temmuzlar bizim için sadece birer tarih değil, millet olmanın ve birlikte var olmanın şuurudur.” 

Ataoğlu, mesajında şehitleri rahmetle, gazileri minnetle anarak, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: 
“Bugün bizlere düşen görev, bu tarihi hafızayı diri tutmak; demokrasimizi, özgürlüğümüzü ve milli birlik ruhumuzu korumaktır. 15 Temmuzlar bize göstermiştir ki; Türk milleti esareti kabul etmez, dayatmaya boyun eğmez. Anavatan Türkiye ile omuz omuza, bu ruhla yürümeye devam edeceğiz.”

Print
Posted: Jul 15, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
910111213
RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ramazan Sokağı Gençlik Buluşması”nda gençlerle bir araya geldi.

Read more
1415
16171819202122
23242526
DOĞA VE MİMARİ, TATLISULU SANATSEVERLERLE BULUŞTU

DOĞA VE MİMARİ, TATLISULU SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Kültür Dairesi tarafından düzenlenen XXXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi kapsamında, Doğa ve Mimari kategorilerinde yer alan eserler Tatlısu  Şule Sert Sanat Galerisi'nde  sanatseverlerle buluştu. 

Read more
27
Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Read more
28
“Anadolu’da tanıtım atağı”

“Anadolu’da tanıtım atağı”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kayseri üzerinden Nevşehir’e gelerek, Kapadokya bölgesinde düzenlenecek acenteler toplantısına katılmak üzere temaslarına başladı.

Read more
29
Kapadokya bölgesinde KKTC  tanıtım etkiniği yapıldı

Kapadokya bölgesinde KKTC tanıtım etkiniği yapıldı

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) işbirliğinde Kapadokya bölgesinde gerçekleşen acenteler toplantısı bugün yapıldı.

Read more
303112345

Archive