Ataoğlu ile Nağıyev Bir Araya Geldi: KKTC'nin Tanıtımı İçin Ortak Adımlar

Ataoğlu ile Nağıyev Bir Araya Geldi:  KKTC'nin Tanıtımı İçin Ortak Adımlar

Ataoğlu ile Nağıyev Bir Araya Geldi:

 
KKTC'nin Tanıtımı İçin Ortak Adımlar 


Ankara’da gerçekleşlen Türk Devletleri Teşkilatı 10. Turizm Bakanları toplantısı çerçevesinde resmi temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  toplantı sonrasında Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Turizm Ajansı Başkanı Fuad Nağıyev ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. 


İki kardeş ülke arasında kültürel bağları ve turizm diplomasisini daha da derinleştirecek adımlar masaya yatırıldı. Ataoğlu ve Nağıyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası platformda daha görünür olması ve turizm potansiyelinin tanıtılması adına önemli kararlar aldı. 
“Kardeşlik bağları turizmle güçleniyor: KKTC ile Azerbaycan iş birliğini artırıyor” 


Görüşmede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Azerbaycan arasında turizm alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası alanda daha fazla tanıtılması konusunda ortak adımlar ele alındı. 


İki taraf arasında varılan en somut mutabakatlardan biri, Azerbaycan’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımına yönelik kapsamlı bir festival düzenlenmesi oldu. Kültürel etkinliklerin, sanatsal sunumların ve turizm değerlerinin yer alacağı bu festival ile KKTC’nin tarihî, doğal ve kültürel zenginliklerinin Azerbaycan halkıyla buluşturulması hedefleniyor. 


Ataoğlu, görüşme sonrası yaptığı kısa değerlendirmede, “Bizler aynı kökten gelen, aynı tarihi ve kültürel bağları paylaşan iki kardeş halkız. Bu birlikteliği turizm ve kültür yoluyla daha da güçlendirmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı. 
Görüşme, karşılıklı teşekkür ve hediyeleşmeyle son buldu.

Print
Posted: Jul 10, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
171819202122
2324252627281
2345678

Archive