Ataoğlu ile Nağıyev Bir Araya Geldi: KKTC'nin Tanıtımı İçin Ortak Adımlar

Ataoğlu ile Nağıyev Bir Araya Geldi:  KKTC'nin Tanıtımı İçin Ortak Adımlar

Ataoğlu ile Nağıyev Bir Araya Geldi:

 
KKTC'nin Tanıtımı İçin Ortak Adımlar 


Ankara’da gerçekleşlen Türk Devletleri Teşkilatı 10. Turizm Bakanları toplantısı çerçevesinde resmi temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  toplantı sonrasında Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Turizm Ajansı Başkanı Fuad Nağıyev ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. 


İki kardeş ülke arasında kültürel bağları ve turizm diplomasisini daha da derinleştirecek adımlar masaya yatırıldı. Ataoğlu ve Nağıyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası platformda daha görünür olması ve turizm potansiyelinin tanıtılması adına önemli kararlar aldı. 
“Kardeşlik bağları turizmle güçleniyor: KKTC ile Azerbaycan iş birliğini artırıyor” 


Görüşmede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Azerbaycan arasında turizm alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası alanda daha fazla tanıtılması konusunda ortak adımlar ele alındı. 


İki taraf arasında varılan en somut mutabakatlardan biri, Azerbaycan’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımına yönelik kapsamlı bir festival düzenlenmesi oldu. Kültürel etkinliklerin, sanatsal sunumların ve turizm değerlerinin yer alacağı bu festival ile KKTC’nin tarihî, doğal ve kültürel zenginliklerinin Azerbaycan halkıyla buluşturulması hedefleniyor. 


Ataoğlu, görüşme sonrası yaptığı kısa değerlendirmede, “Bizler aynı kökten gelen, aynı tarihi ve kültürel bağları paylaşan iki kardeş halkız. Bu birlikteliği turizm ve kültür yoluyla daha da güçlendirmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı. 
Görüşme, karşılıklı teşekkür ve hediyeleşmeyle son buldu.

Print
Posted: Jul 10, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive