Ataoğlu: “Türkiye ile kültür ve turizm alanındaki işbirliği artarak sürüyor”

Ataoğlu: “Türkiye ile kültür ve turizm alanındaki işbirliği artarak sürüyor”

Ataoğlu: “Türkiye ile kültür ve turizm
alanındaki işbirliği artarak sürüyor”


Türk Devletleri Teşkilatı 10. Turizm Bakanları Toplantısı dolayısı ile Ankara’da resmi temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile ikili görüşme gerçekleştirdi.


Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nin tarihî atmosferinde gerçekleşen görüşmede Bakan Ataoğlu’na KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Koruroğlu ve Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç eşlik etti.


Bakan Ataoğlu görüşmede yaptığı konuşmada Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kültür ve turizm alanlarındaki iş birliğinin her geçen gün arttığını bu konuda büyük çabalar sağlayan Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkürlerini iletti.


Tanıtma pazarlama anlamında ortak projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Ataoğlu, gelecek dönemde de güzel işbirliklerine imza atacaklarını söyledi.


Ada Kıbrıs adı altında yeni bir turizm markası yarattıklarını dile getiren Ataoğlu, özellikle Türkiye pazarı için yaratılan bu markanın turizm alanında önemli etkileri olduğunu belirtti.


Türkiye’den kültür turlarının artması için Ada Kıbrıs çatısı altında Ajet ile birlikte  uygun bilet fiyatlarının sağlanması ile Anadolu’dan bir çok inasanın daha uygun maliyetlerle Kuzey Kıbrıs’a gelebileceğini ifade eden Ataoğlu, bu projenin çok önemli olduğunu da vurguladı.


Görüşmenin ardından karşılıklı hediye takdimi yapılarak, daha sonra müzenin ziyareti ve heyetlerin katılımı ile akşam yemeğine geçildi.

Print
Posted: Jul 10, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
Ataoğulu: "20 Temmuz, özgürlük mücadelesinin simgesidir"

Ataoğulu: "20 Temmuz, özgürlük mücadelesinin simgesidir"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 52. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı'nın, halkın özgürlüğe, güvenliğe ve geleceğe umutla bakmasının önünü açtığını vurguladı.

Read more
202122
Girne Antik Limanı'ndaki tarihi gümrük  binası sergi salonuna dönüştürüldü

Girne Antik Limanı'ndaki tarihi gümrük binası sergi salonuna dönüştürüldü

Girne Antik Limanı'nda yer alan tarihi gümrük binası, limanın geçmişini anlatan daim fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak sergi salonuna dönüştürüldü.

Read more
23242526
272829303112
3456789

Archive