ATAOĞLU: “GENÇLER GELECEĞIMIZDIR, ONLARA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ”

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Gençlik Çalışmaları Üst Kurulu himayelerinde, Gençlik Dairesi ile Gençlik Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Gençlik Festivali, Mağusa Gençlik Birliği ve bölge devlet gençlik merkezlerinin katkılarıyla yoğun bir katılımla Mesarya’da gerçekleşti. 

“Gençler Geleceğimizdir, Onlara Yatırım Yapmaya Devam Edeceğiz” 

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mesarya Bölgesi'nde düzenlenen Gençlik Festivali kapsamında yaptığı açıklamada, gençliğe verilen önemin altını çizdi. 

Ataoğlu, festivalin Bakanlık ve Gençlik Dairesi, Gençlik Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirildiğini belirterek, “Her zaman olduğu gibi yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Gençliğe verdiğimiz önemin bilinciyle hareket ediyoruz” dedi. 

Gençlere yönelik projelerin, ülkenin kültürel mirasını geleceğe taşıma amacını taşıdığını vurgulayan Ataoğlu, “Ülkemize yaptığımız yatırımlar, kültürümüzü geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe aktarma hedefini taşıyor. Gençlerimize sahip çıkarsak, bu eserleri ve hayallerimizi geleceğe onlar taşıyacaktır” ifadelerini kullandı. 

Gençliğe olan inançlarının bu tür etkinliklerin hayata geçirilmesinde itici güç olduğunu kaydeden Ataoğlu, festivale katkı koyan herkese teşekkür ederek, “Gençler bizim geleceğimizdir” dedi. 

Ataoğlu'ndan Katılmayan Siyasilere Tepki: “Gençlerin Emeğine Saygı Gösterilmedi” 

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mesarya’da düzenlenen Gençlik Festivali’ne bazı bölge belediye başkanları ve siyasilerin katılmamasına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştiğine dikkat çekti. 

Festivalin yoğun bir katılımla gerçekleştiğine dikkat çekilirken, Gençlerin yoğun emekle hazırladığı etkinliğin görmezden gelinmesini üzüntüyle karşıladığını belirten Ataoğlu, “Gençlerimizin döktüğü tere, ortaya koyduğu emeğe sahip çıkmak ve onları onurlandırmak gerekirdi. Ancak bazı siyasetçiler ve yerel yöneticiler, bu sorumluluktan uzak durdu. Bu durum beni gerçekten üzdü.” ifadelerini kullandı. 

Mesarya’da Gençlik Festivali: Gençler Sanatla ve Projelerle Buluştu 

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Gençlik Çalışmaları Üst Kurulu himayelerinde, Gençlik Dairesi ile Gençlik Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Gençlik Festivali, Mağusa Gençlik Birliği ve bölge devlet gençlik merkezlerinin katkılarıyla Mesarya’da gerçekleşti. 

Festivalde, bölgenin dört bir yanından gelen gençler müzik, halk dansları ve çeşitli etkinliklerle yeteneklerini sergiledi. Üreticiler ise kurdukları stantlarla festivale renk kattı. 

Etkinlik kapsamında, devlet gençlik merkezlerine yönelik hayata geçirilecek yeni projeler kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca, bölge halkının talepleri dinlenerek gençlik politikalarına yön verilmesi adına önemli bir zemin oluşturuldu.

Print
Posted: Jun 22, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
171819202122
2324252627281
2345678

Archive