ATAOĞLU: “GENÇLER GELECEĞIMIZDIR, ONLARA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ”

ATAOĞLU: “GENÇLER GELECEĞIMIZDIR, ONLARA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ”

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Gençlik Çalışmaları Üst Kurulu himayelerinde, Gençlik Dairesi ile Gençlik Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Gençlik Festivali, Mağusa Gençlik Birliği ve bölge devlet gençlik merkezlerinin katkılarıyla yoğun bir katılımla Mesarya’da gerçekleşti. 

“Gençler Geleceğimizdir, Onlara Yatırım Yapmaya Devam Edeceğiz” 

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mesarya Bölgesi'nde düzenlenen Gençlik Festivali kapsamında yaptığı açıklamada, gençliğe verilen önemin altını çizdi. 

Ataoğlu, festivalin Bakanlık ve Gençlik Dairesi, Gençlik Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirildiğini belirterek, “Her zaman olduğu gibi yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Gençliğe verdiğimiz önemin bilinciyle hareket ediyoruz” dedi. 

Gençlere yönelik projelerin, ülkenin kültürel mirasını geleceğe taşıma amacını taşıdığını vurgulayan Ataoğlu, “Ülkemize yaptığımız yatırımlar, kültürümüzü geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe aktarma hedefini taşıyor. Gençlerimize sahip çıkarsak, bu eserleri ve hayallerimizi geleceğe onlar taşıyacaktır” ifadelerini kullandı. 

Gençliğe olan inançlarının bu tür etkinliklerin hayata geçirilmesinde itici güç olduğunu kaydeden Ataoğlu, festivale katkı koyan herkese teşekkür ederek, “Gençler bizim geleceğimizdir” dedi. 

Ataoğlu'ndan Katılmayan Siyasilere Tepki: “Gençlerin Emeğine Saygı Gösterilmedi” 

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mesarya’da düzenlenen Gençlik Festivali’ne bazı bölge belediye başkanları ve siyasilerin katılmamasına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştiğine dikkat çekti. 

Festivalin yoğun bir katılımla gerçekleştiğine dikkat çekilirken, Gençlerin yoğun emekle hazırladığı etkinliğin görmezden gelinmesini üzüntüyle karşıladığını belirten Ataoğlu, “Gençlerimizin döktüğü tere, ortaya koyduğu emeğe sahip çıkmak ve onları onurlandırmak gerekirdi. Ancak bazı siyasetçiler ve yerel yöneticiler, bu sorumluluktan uzak durdu. Bu durum beni gerçekten üzdü.” ifadelerini kullandı. 
Mesarya’da Gençlik Festivali: Gençler Sanatla ve Projelerle Buluştu 

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Gençlik Çalışmaları Üst Kurulu himayelerinde, Gençlik Dairesi ile Gençlik Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Gençlik Festivali, Mağusa Gençlik Birliği ve bölge devlet gençlik merkezlerinin katkılarıyla Mesarya’da gerçekleşti. 

Festivalde, bölgenin dört bir yanından gelen gençler müzik, halk dansları ve çeşitli etkinliklerle yeteneklerini sergiledi. Üreticiler ise kurdukları stantlarla festivale renk kattı. 

Etkinlik kapsamında, devlet gençlik merkezlerine yönelik hayata geçirilecek yeni projeler kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca, bölge halkının talepleri dinlenerek gençlik politikalarına yön verilmesi adına önemli bir zemin oluşturuldu.

Print
Posted: Jun 22, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive