Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

 
“Turizmi Ayağa Kaldırmak İçin 
Tüm Gücümüzle Çalışıyoruz” 


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Bir Can Suyu, Bir Nefes” olabilmesi adına hibe programında konuştu ve Enerji, Ulaşım ve Tüketim için atılan adımları tek tek müjdeledi.  


Turizm sektörünü ayağa kaldırmak için kapsamlı adımlar atılıyor. Otellere milyonluk hibelerle destek verilirken, küçük işletmelere güneş enerjisiyle elektrik imkânı sunulacak. Kadın ve köy kooperatifleriyle yapılan çalışmalarla halkın alım gücü artırılacak, unutulan charter sefer teşvikleriyle küçük oteller yeniden can bulacak.  


Ataoğlu: "Otellere 38 Milyon TL’lik Hibe Desteği" 


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Bir Can Suyu, Bir Nefes” olabilmesi adına otellere yönelik uygulanan hibe programında konuştu. 


Ataoğlu, program kapsamında 5 yıldızlı olmayan ve kumarhanesiz olan 70 KITOB üyesi otele destek verileceğini belirterek, her otele 400 bin TL, otellerdeki yatak başına ise 1000 TL ektra hibe sağlanacağını açıkladı. Toplam hibe miktarının ise 38 milyon TL olduğunu ifade etti. 


Ataoğlu: “GES Projesi ile Küçük İşletmelere Elektrik Desteği Geliyor” 


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yüksek maliyetlerin farkında olduklarını belirterek, özellikle elektrik giderlerinin düşürülmesi amacıyla yeni bir adım atıldığını açıkladı. Otelciler Birliği ve Sanayiciler Odası ile yapılan çalışmalar sonucunda, Güneş Enerji Sistemi (GES) projesinin hayata geçirileceğini belirten Ataoğlu, bu sistemin kısa süre içinde küçük işletmelerin hizmetine sunulacağını ifade etti. Ataoğlu, hedeflerinin işletme maliyetlerini azaltmak olduğunu vurguladı. 


Ataoğlu: “Alım Gücünü Artırmak İçin Kooperatiflerle Yeni Çalışma”


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, alım gücünü artırmak amacıyla köy ve kadın kooperatifleriyle yürütülen yeni bir çalışma üzerinde durduklarını açıkladı. Çalışmanın güncellenme aşamasında olduğunu belirten Ataoğlu, tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. Bu proje sayesinde temel tüketim ürünlerine daha uygun fiyatlarla ulaşması hedefleniyor. Ataoğlu, turizm sektörünü güçlendirmek için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Özellikle küçük otellerin ayakta kalmasının önemine vurgu yapan Ataoğlu, “Turizmi ayağa kaldırmak için küçük otelleri de ayakta tutabilmek önceliğimizdir. Bu amaçla tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 


Ataoğlu: “Charter Sefer Teşviki Küçük Otelleri Destekleyecek” 


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Ocak itibarıyla yeniden başlatılan charter sefer teşvikiyle ilgili de açıklama yaptı. Daha önce uygulanan ancak son 4-5 yıldır yapılmayan bu teşvikin yeniden devreye alındığını belirten Ataoğlu, uygulamanın özellikle küçük otellerin ayakta kalmasını sağlamak ve turist gelişini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirildiğini söyledi. 


Ataoğlu, “Amacımız turizmi sürdürülebilir kılmak, küçük işletmelerin rekabet gücünü artırmak ve ekonomik canlanmaya katkı sağlamaktır” diyerek desteklerin sektörün her kesimine ulaşması için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.
 

Print
Posted: Jun 18, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29303112
Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban'ı ziyaret etti.

Read more
34
5
Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Polis Genel Müdürü Ali Adalıer’i ziyaret ederek görüşmede bulundu.

Read more
6789
Kuzey Kıbrıs turizmi  Hollanda’da tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Hollanda’da tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 08-11 Ocak 2026 tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht şehrinde gerçekleşecek olan, Vakantiebeurs 2026 Hollanda Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
1011
121314
Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük  tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
15
TÜRSAB GAP TEMSIL KURULU’NA KKTC HEYETINDEN ZIYARET.

TÜRSAB GAP TEMSIL KURULU’NA KKTC HEYETINDEN ZIYARET.

KKTC Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen ile KKTC Mersin Turizm Koordinatörü Kazım Türkan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Temsil Kurulu Başkanı Halil Kılınç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Read more
1617
KKTC ACE OF MICE ETKINLIĞINE 4. KEZ EV SAHIPLIĞI YAPIYOR.

KKTC ACE OF MICE ETKINLIĞINE 4. KEZ EV SAHIPLIĞI YAPIYOR.

Ataoğlu: "KKTC cazip bir MICE destinasyonu haline geldi"

Read more
18
23. ACE OF MICE 2026 GALA GECESİ KUZEY KIBRIS’TA GÖZ KAMAŞTIRDI

23. ACE OF MICE 2026 GALA GECESİ KUZEY KIBRIS’TA GÖZ KAMAŞTIRDI

Dünya MICE sektörünün en prestijli ödül töreni Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards 2026, Elexus Hotel & Resort & Spa’da düzenlenen görkemli gala gecesiyle yılın en çarpıcı buluşmalarından birine sahne oldu.

Read more
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive