Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor

Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor

Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor 


Ataoğlu: “Tarihi yerlerimizi ve alternatif 
turizm modellerimizi ön plana çıkarıyoruz”


Gazimağusa, 2025 yazı boyunca Venedik Sarayı’nda sahnelenecek “Jealousy / The Cabaret of Othello” adlı özel gösteriye ev sahipliği yapıyor. 


Cyprus Cabaret tarafından hazırlanan bu özgün yapım, Shakespeare’in Othello eserini farklı bir bakış açısıyla yeniden kurguluyor ve kadına yönelik şiddet temasına dikkat çekiyor. 


Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Gazimağusa Belediyesi ve Eski Eserler Dairesi’nin desteklediği etkinlik, tiyatro, dans, müzik ve gastronomiyi bir araya getiriyor. UP Organizasyon’un “Dine Drama” konseptiyle şekillenen gecede, seyirciler sadece izleyici değil, deneyimin bir parçası oluyor. 


Circle Band, Move Up dans topluluğu ve Operamania’nın sahne aldığı gösteride, Verdi’den Lady Gaga’ya uzanan geniş müzik yelpazesi sunuluyor. Etkinlik, Gazimağusa’yı yaz boyunca sanat ve tarihin buluşma noktası haline getiriyor. 


Sanatın Birleştirici Gücü  


Gazimağusa, kültür ve sanatın birleştirici gücüne ev sahipliği yapıyor. “Jealousy / The Cabaret of Othello” adlı gösteri, yalnızca sahne sanatlarıyla değil, farklı siyasi görüşlerden gelen isimleri ortak bir hedefte buluşturmasıyla da dikkat çekiyor.


Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ile Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun bu projede birlikte çalışması, sanatın yalnızca toplumları değil, yöneticileri de ortak bir zeminde bir araya getirebileceğini gösterdi.


Proje hem kültürel zenginliği hem de toplumsal dayanışmayı sahneye taşıyarak, Mağusa’nın sanatsal kimliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

 
Ataoğlu: “Turizmde Farklı Konseptlerle Doğru Yolda İlerliyoruz”


Lefkoşa Concorde Hotel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC turizminin yalnızca otellerle sınırlı olmadığını vurguladı. 


Ataoğlu, AdaKıbrıs tanıtımı kapsamında yürütülen çalışmalarda tarihi değerlerin ve kültürel zenginliklerin öne çıkarılmasına önem verdiklerini belirterek, “Turizmin sadece otellerden ve yanlış söylemlerden ibaret olmadığını göstermek için bu yola çıktık. Eski Eserler ve Müzeler Dairemiz ile yaptığımız çalışmalar sayesinde tarihi yerlerimizi ve farklı turizm konseptlerini öne çıkarmaya başladık,” dedi. 


Farklı ülkelerden ve hatta Güney Kıbrıs’tan gelen ilgiyi, yürütülen çalışmaların başarısı olarak değerlendiren Ataoğlu, “Bu gösteriye farklı ülkelerden ve Güney Kıbrıs’tan da katılım olacak. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve bu bizim için mutluluk verici...” ifadelerini kullandı. 


Uluçay: “Bakan Ataoğlu’nun Desteği 


Olmasa Bu Toplantıyı Yapamazdık” 


Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Lefkoşa’daki toplantıda yaptığı konuşmada, turizmin ülke ekonomisindeki önemine dikkat çekerek, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun sektöre verdiği desteği vurguladı.

 
Uluçay, “Ülkemizin ekonomisinde turizm önemli bir sektör. Sayın Bakanımızın vizyonu ve desteği, turizmin farklı alanlarda gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Bu da bizim için önemli bir şans ve biz bu şansı Gazimağusa için hissettik.” dedi. 


Gazimağusa özelinde bu desteği yakından hissettiklerini dile getiren Uluçay, “Sayın Bakanımızın cesareti ve fikirleri olmasaydı, belki şu anda bu toplantıyı bile gerçekleştiremezdik. Fikri Bey her zaman yanımızda oldu, kendisine teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Print
Posted: Jun 17, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive