Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sahillerdeki görüntü değişmiyor!


HAFTA SONU TATİLİ, SAHİLLERİ ÇÖP ALANINA ÇEVİRDİ! 


Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, sahillerimizin temiz kalması, sahillerimizi kullanacak olanların, sağlıklı ve temiz sahillerde güzel vakit geçirmelerini sağlamak, bunun yanında da çevreye olan duyarlılığı arttırarak farkındalık yaratmak amacı ile yaz ayları boyunca gerçekleştirdiği sahil temizlik çalışmaları fayda etmiyor. 


Havaların ısınması ve deniz mevsiminin açılması ile birlikte, sahillerdeki kirlilik de artmış durumda. 


Tamamen çevreye duyarlı olan gençlerimizden oluşan ve Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi ve Tatlısu sahilleri olmak üzere 4 bölgede 5 grup olarak sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez temizlik çalışmaları gerçekleştirilmesine rağmen, görüntü değişmiyor. 


Özellikle hafta sonu tatili dolayısyla sahillerdeki yoğunluğun ardından, sahillerin neredeyse çöp alanına dönmüş olması, bütün uyarılara ve yapılan açıklamalara rağmen duyarsızlığın ve sorumsuzluğun hala devam etmesi caydırıcı cezaları kaçınılmaz kılmaktadır. 


Sahilleri kullanacak olanlara bir kez daha çağırıda bulunarak, bu ülkenin değerlerine, doğal güzelliklerine ve en önemlisi geleceğine saygı ve sorumluluk çerçevesinde daha duyarlı davranmaları gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz.
 

Print
Posted: Jun 16, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive