BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Oktay Saral’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı’na yönelik ifadeleri büyük bir üzüntüyle karşılamış bulunuyorum.

Kıbrıs Türk halkının demokratik iradesiyle göreve gelen Başbakanımıza yönelik bu tarz yakışıksız ve küçültücü değerlendirmeler, hem halkımızın onurunu zedeler hem de iki kardeş ülke arasındaki güçlü bağlara gölge düşürür.

Kıbrıs Türk halkı, geçmişten bugüne kimliğini, inancını ve değerlerini kararlılıkla korumuş; saygıyı ve eşitliği esas alan bir ilişkiden yana olmuştur. Her zaman olduğu gibi, bugün de karşılıklı saygıya dayalı, yapıcı ve birleştirici bir dilin kullanılmasını temenni ediyoruz.

Fikri Ataoğlu
Başbakan Yardımcısı
Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı

Print
Posted: Apr 17, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive