Gençlik Dairesi tarafından düzenlenen Ülkemi Tanıyorum Projesi Erenköy Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Gençlik Dairesi tarafından düzenlenen Ülkemi Tanıyorum Projesi Erenköy Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Gençlik Dairesi tarafından düzenlenen Ülkemi Tanıyorum Projesi Erenköy Lisesi öğrencileriyle devam etti.


10 ve 11 Nisan tarihlerinde Girne bölgesine düzenlenen gezide, öğrenciler birçok tarihi ve kültürel yerleri gezerek gözlem yaptı, bilgi sahibi oldu.


Gezi ilk olarak Tatlısu’daki Minyatür Kıbrıs Müzesi ile başlayarak, Bellapais Manastırı ve köyü ile devam etti. Daha sonra Girne’de bir restoranda verilen öğle yemeği ardından öğrenciler Girne Kalesi, Girne Turizm Limanı, Çıkarma Anıtı, Müze Gemi ve helikopteri ziyaret ettiler. 


Gezi sonrası Lapta Gençlik Kampı’na götürülen öğrencilere, kamplardaki gönüllü liderler tarafından farklı aktiviteler ve oyunlar düzenlendi.
İkinci gün ise öğrenciler, Hz. Ömer Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra yeniden okullarına geri götürüldü.


Gençlik Dairesi Müdürü Hüseyin Ozanoğlu ise gençlerin gerçekleşen projeden çok memnun kaldığını memnuniyetle öğrendiğini ve mutlu olduğunu belirterek, Ülkemi Tanıyorum Projesi’nin ada genelinde devam edeceğini aktardı. 


Ozanoğlu, projenin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’ne ayrıca teşekkür etti.

Print
Posted: Apr 11, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive