21 Mart Dünya Down Sendromu Günü

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü

Toplumumuzun en özel ve en değerli bireylerinden biri olan Down sendromlu kardeşlerimiz, sevgileriyle, samimiyetleriyle ve içten gülümsemeleriyle hayatımıza renk katıyor. Onların hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak, fırsat eşitliği sağlamak ve sosyal hayata tam katılımlarını teşvik etmek hepimizin sorumluluğudur.

Bugün, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde, farkındalık yaratmanın ve ön yargıları ortadan kaldırmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Down sendromlu bireylerin hayatın her alanında aktif rol almasını sağlamak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Eğitimde, istihdamda, sağlık hizmetlerinde ve sosyal yaşamda onların yanındayız.

Bu anlamlı günde, Down sendromlu bireylerimize ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, hep birlikte daha kapsayıcı ve duyarlı bir toplum inşa edeceğimize olan inancımı bir kez daha vurguluyorum.

Fikri Ataoğlu
Başbakan Yardımcısı
Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı 

Print
Posted: Mar 21, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
272829301
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeğin toplumların kalkınmasındaki temel rolüne dikkat çekti.

Read more
23
45
LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

Ataoğlu,  LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit'in de yer aldığı film gösterimine katıldı.

Read more
678910
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, annelerin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Read more
11
“11. Halk Dansları Şöleni”

“11. Halk Dansları Şöleni”

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu tarafından düzenlenen “11. Halk Dansları Şöleni”ne katıldı.

Read more
12
VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz ve Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı kabul etti.

 

Read more
1314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Archive