‘’2. Beşparmaklar Tiyatro Festivali" yapılıyor
Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları ile Çatalköy-Esentepe Belediyesi işbirliğinde ‘’2. Beşparmaklar Tiyatro Festivali" yapılıyor.
Çocuk ve yetişkinlere yönelik tiyatro oyununlarının seyirciyle buluşacağı festivale, 26 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında Çatalköy Erol Avgören Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.
Çocuk oyunlarının saat 11.00, yetişkin oyunlarının 20.00’de başlayacağı festivalde girişler 100 TL olarak fiyatlandırıldı .
Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok ile Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Nazım Ced, 2. Beşparmaklar Tiyatro Festivali ile ilgili Eziç Lefkoşa’da dün saat 10.00’da tanıtım toplantısı düzenlendi.
- Kırok : ‘’3 Çocuk , 11 yetişkin oyunu yanında bir de Rusça oyun sahnelenecek’’
Çatalköy - Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok , sanata ve sanatçıya verilen değeri vurgulamak için çok uğraş verdiklerini, etkinlik için Türkiye’den konuk ekiplerin ülkeye geleceğini aktardı.
- Halkı sanatsal açıdan doyurabilmeyi hedeflediklerini dile getiren Kırok, toplumların ayağa kalkabilmesi için sanatsal faaliyetlerin önemine işaret ederek, organizasyonda emeği geçen herkese ve destek veren sponsorlara teşekkür etti.
-Ced: “Sanat birleştirici güç”
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Nazım Ced de sanatın birleştirici gücünü vurgulayarak, belediyelerle iş birliğine devam ettiklerini söyledi.
Tiyatro emekçilerini kutlayan Ced, çocuk yaştan itibaren tiyatroya gönül ve emek vermiş sanatçıların ülke için gurur kaynağı olduklarını ekledi.
Festival Programı
•26 Mart Çarşamba “BURUN” ( Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları)
•2 Nisan Çarşamba “PETER PAN” (Rusça- Yazarın Tiyatrosu “ Legends”)
•3 Nisan Perşembe “Uçan Bisiklet”Çocuk oyunu (Lefkoşa Belediye Tiyatrosu)
•4 Nisan Cuma “BENİ MACBETH ME” (Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu)
•7 Nisan Pazartesi “RÜYA” çocuk oyunu (Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları)
•8 Nisan Salı “AKİF” (Mezitli Belediye Şehir Tiyatrosu)
•9 Nisan Çarşamba “YARIM CANLAR DESTANI” (Girne Tiyatro Su)
10 Nisan Perşembe “KARAGÖZ GİZLİ HAZİNE” Gölge Oyunu ( Hayali İzel Seylani)
11 Nisan Cuma “İSDENPASADEMBO” ( Dördüncü Duvar Kültür ve Düşünce Derneği)
15 Nisan Salı “HER ŞEYİ BİLEN KİTAP” Çocuk Oyunu (Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu )
18 Nisan Cuma “HIRSIZ VAR” (İskele Belediye Tiyatrosu)
22 Nisan Salı “FRANKENSTEIN” (İstanbul Devlet Tiyatroları)
24 Nisan Perşembe “TAJ MAHAL MUHAFIZLARI” ( Konya Devlet Tiyatroları)
30 Nisan Çarşamba “ İNTİHARIN GENEL PROVASI” ( Çatalköy- Esentepe Belediyesi)