Ataoğlu, Kanser Hastaları Derneği Başkan ve yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Kanser Hastaları Derneği Başkan ve yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Kanser Hastaları Derneği Başkan ve yetkililerini kabulünde vurguladı;


“KANSERDEN DEĞİL, GEÇ KALMAKTAN KORKMALIYIZ”


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Ayşe Kanlı ve beraberindeki Dernek Yetkililerini kabul etti.


Ataoğlu, kanser hastalığının isminin biğle insanlarda endişe ve korkuya neden olmaya yettiğini belirterek, “Korkulması gereken kanser isminden daha çok, geç kalmaktır. O yüzden erken tanı için kontrolleri aksatmamak gerekiyor” dedi. 


Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin, kanserle mücadelede çok önemli bir rol ve sorumluluk üsteldiğini de belirten Ataoğlu,  bu anlamda yapılacak olan çalışmalara destek olmaya, her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.


Dernek Başkanı Ayşe Kanlıada’da, içinde bulunulan ayın Prostat Kansei Farkındalık ayı olduğuna işaret ederek, farkındalığı arttırmak amacı ile ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti. 


Bakan Ataoğlu’na ay dolayısıyla başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, 3 Mayıs’ta ülke genelinde başlatmış oldukları prostat kanseri taramalarının 15 Mart itibari ile Uzman Laboratuvarlar Birliği işbirliği ile daha da yaygın ve ülkenin tüm ilçelerini kapsayacak şekilde devam edeceğini belirtti.

Print
Posted: Mar 13, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
31

ATAOĞLU: “ACININ VE MECBURİYETİN ÜZERİNDEN KAZANÇ HESABI YAPILAMAZ”

Girne açıklarında yaşanan ve hepimizi derinden üzen gemi faciasının ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışlar kabul edilebilir değildir.

Read more
123456
GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

6 Eylül 2026 tarihinde sabah saatlerinde Güngör Çöp Alanı’nda meydana gelen yangının ardından, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Yılmaz Altunterim başkanlığındaki teknik ekip bölgede kapsamlı inceleme ve denetimlerde bulunmuştur.

Read more
78910111213
1415
Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi

Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında, Girne Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi kapsamında mutfak ekipmanlarının temin, tahsis ve iadesine ilişkin protokol imzalandı.

Read more
1617181920
21222324252627
2829301234
567891011

Archive