KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Sanayicilerin desteklenmesine yönelik imzalanan Sanayi Destek Kredisi protokolü; yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle ekonomik ve finansal  zorluk yaşayan sanayicilerin zorluklarının hafifletilmesine, rekabet güçlerinin artırılması ve üretim kapasitelerinin desteklenmesine yönelik hazırlandı.

Kalkınma Bankası kaynaklı işletme ve ekipman kredisi çerçevesinde verilecek krediler,1 yıllık "nefes alma" süresi ardından geri ödenmeye başlayacak ve vadesi 5 yıl olacak.

Lefkoşa Eziç toplantı salonunda yer alan imza töreninde protokole, Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hande Kayasal ile KTSO Başkanı Ali Kamacıoğlu imza koydu. Törende Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da hazır bulundu.

-Kayasal

Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hande Kayasal imza öncesi yaptığı açıklamada, artık Kalkınma Bankası'nın değiştiğini, gelişerek yeni bir anlayışa sahip olduğunu ifade ederek, üreten ve istihdam yaratanların yanında olmaya devam edeceklerini, daha çok üretim ve daha çok istihdamı hedeflediklerini söyledi.

-Kamacıoğlu

KTSO Başkanı Ali Kamacıoğlu da, ilk etapta 300 Milyon olarak düşünülerek sanayiciye nefes aldıracak bir "Sanayi Destek Kredisi" fikrini ortaya koyduklarını, Bakan Fikri Ataoğlu'nun ise düşüncelerini en başından beri desteklediğini belirtti. Kamacıoğlu, banka Yönetim Kurulu ile Bakan Ataoğlu'na teşekkür etti.

-Ataoğlu

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, sanayicilerin altyapılarının yenilenmesinin önemine işaret ettiği konuşmasında, sanayicinin öneminin pandemi ve 6 Şubat depremleri döneminde daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Sanayicilere sahip çıkılmasının şart olduğunu vurgulayan Bakan Ataoğlu, sanayiciler için ayrılan ve ilk bakışta küçük olarak görülebilecek 300 Milyon TL'nin sadece "bir nefes" olduğunu, ilerleyen süreçte bunun artarak devam edeceğini kaydetti. Bakan Ataoğlu, protokole imza koyan taraflara teşekkür ederek, kolaylık diledi.

Print
Posted: Feb 27, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
31

ATAOĞLU: “ACININ VE MECBURİYETİN ÜZERİNDEN KAZANÇ HESABI YAPILAMAZ”

Girne açıklarında yaşanan ve hepimizi derinden üzen gemi faciasının ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışlar kabul edilebilir değildir.

Read more
123456
GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

6 Eylül 2026 tarihinde sabah saatlerinde Güngör Çöp Alanı’nda meydana gelen yangının ardından, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Yılmaz Altunterim başkanlığındaki teknik ekip bölgede kapsamlı inceleme ve denetimlerde bulunmuştur.

Read more
78910111213
1415
Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi

Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında, Girne Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi kapsamında mutfak ekipmanlarının temin, tahsis ve iadesine ilişkin protokol imzalandı.

Read more
1617181920
21222324252627
2829301234
567891011

Archive