Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ne başvuru kabul ediyor

Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ne başvuru kabul ediyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ne başvuru kabul ediyor 


- Yarışmaya, 25-35 yaş arasındaki KKTC vatandaşları, 2 ve 3 boyutlu, en fazla 3 eserle başvurabilecekler


Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin genç kuşak sanatçıları özendirmek, üretimlerini bir çatı altında sergileyip başarılarını takdir ve teşvik etmek hedefiyle düzenlediği 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ne 17-28 Mart 2025 tarihleri arasında başvuru kabul edilecek. 


Yarışmaya katılmak isteyenler, yarışmanın şartnamesi ile başvuru için gerekli belgelere, http://kultur.gov.ct.tr adresinin, Duyurular başlığı altından ulaşarak, belirtilen tarihlerde Atatürk Kültür Merkezi’ne eserlerini teslim ederek başvuru yapabilecekler.


Zaimağaoğlu, genç kuşak sanatçıları çağdaş sanat alanında üretimde bulunmak üzere teşvik etmek istediklerini belirtti.


Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, genç sanatçıları yarışmaya eser vermek üzere hazırlanmaya davet ederek, duyurusunu Aralık ayının başında yaptıkları yarışma hakkında bilgi verdi. 


Bugüne kadar sadece resim sanatı alanında düzenlenen yarışmanın 12.sini 2022 yılında gerçekleştirdiklerini hatırlatan Zaimağaoğlu, yarışmanın kapsamını ilk kez 2 ile 3 boyutlu çalışmaları da kapsayacak şekilde genişlettiklerini ve 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni çağdaş sanat alanında düzenlediklerini vurguladı. 


Zaimağaoğlu, genç kuşak sanatçıları, biçimin yanında kavramı da organik bir bütünlük içinde ele alan daha özgürlükçü bir sanat anlayışının hakim olduğu çağdaş sanat alanında üretimde bulunmak üzere teşvik etmek istediklerini belirtti.


Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi ile sanatı, sanatçıyı ve sanatsal bakış açısını ön plana çıkarmayı amaçlıyor
Yarışmaya eser verecek olan sanatçıların eserlerinin kimler tarafından ve hangi kriterlerle değerlendirileceğini bilmek istediklerini belirten Zaimağaoğlu, yarışmanın şartnamesinde ilk kez değerlendirme kriterlerine ve seçici kurul üyelerine yer verdiklerine de dikkat çekti. Yarışmanın seçici kurul üyeliklerini; İnci Kansu, Mümine Özdemirağ Yağlı, Nilgün Güney, Osman Keten, Türksal İnce ve Zehra Şonya’nın yapacağını hatırlatan Zaimağaoğlu, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi ile sanatı, sanatçıyı ve sanatsal bakış açısını ön plana çıkarmayı amaçladıklarını vurguladı.  


Ali Atakan ve Ayhan Menteş adına özel ödül


Ali Atakan ve Ayhan Menteş adına özel ödül vererek ülkenin duayen sanatçılarını da anmak istediklerini kaydeden Zaimağaoğlu, seçici kurul tarafından tüm eserlerin birlikte değerlendirileceği yarışmada, 3 başarı ödülünün yanı sıra bir de Kültür Dairesi Özel Ödülü verileceğini ifade etti. Zaimağaoğlu, yarışmada her yıl olduğu gibi para ödülü de verileceğini bildirerek Başarı ödüllerinin 15,000TL, özel ödüllerin de 10,000TL para ödülü ile ödüllendirileceğini kaydetti. 


Yarışmanın başvurularının 17-28 Mart 2025 tarihleri arasında olduğunu yeniden hatırlatan Zaimağaoğlu, tüm genç sanatçıları 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ne eser vermeye davet etti.

 

Print
Posted: Feb 21, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
31
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sanatçı Volkan Konak'ın vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayınladı.

 

Read more
1234
IMWF 8 Antalya’da Başladı:  KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

IMWF 8 Antalya’da Başladı: KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

Dünyanın dört bir yanından turizm ve etkinlik sektörünün liderlerini bir araya getiren 8. Uluslararası MICE ve Düğün Forumu "IMWF 8" bugün Antalya Regnum Carya Otel’de coşkuyla başladı.

Read more
56
3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ve Morder işbirliğinde düzenlenen 3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali'ne katıldı.

Read more
789101112
AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı , Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ( KITSAB ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri ( TÜRSAB ) işbirliğinde AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması gerçekleştiriyorlar.

Read more
13
141516171819
TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA GAZİMAĞUSA'DA BUGÜN, “TURİZM ŞÖLENİ” DÜZENLENDİ.

TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA GAZİMAĞUSA'DA BUGÜN, “TURİZM ŞÖLENİ” DÜZENLENDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı organizasyonunda, Gazimağusa Belediyesi katkılarıyla Namık Kemal Meydanında yer alan Turizm Şöleni, gece saatlerine kadar sürecek.
 

Read more
20
2. Kaleburnu Arkeo Festivali

2. Kaleburnu Arkeo Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy- Karpaz Belediyesi, İskele Belediyesi ve Kaleburnu Arkeo Festivali Organizasyon Komitesi iş birliğinde düzenlenen 2. Kaleburnu Arkeo Festivaline katıldı.

Read more
2122
Ada Kıbrıs tanıtımları büyüyor

Ada Kıbrıs tanıtımları büyüyor

Ada Kıbrıs tanıtımları büyüyor

Read more
23
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Read more
242526
Ataoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı’nda vurguladı;

Ataoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı’nda vurguladı;

“TURİZM ALANINDAKİ İŞ BİRLİĞİ SADECE EKONOMİLERİMİZE KATKI SAĞLAMAKLA KALMAYACAK, AYNI ZAMANDA BÖLGEMİZDEKİ BARIŞ VE İSTİKRAR ÇABALARINA KATKI KOYACAKTIR”

Read more
27
2829301234
567891011

Archive