"BİNANIN TAMAMLANACAĞINA ÇOĞU KİŞİ İNANMAMIŞTI"

"BİNANIN TAMAMLANACAĞINA ÇOĞU KİŞİ İNANMAMIŞTI"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Başbakan Ünal Üstel’in yapımı devam eden Devlet Tiyatroları Binası’ndaki çalışmaları yerinde incelemek amacıyla yaptığı ziyarette, çeyrek asırdan beridir yanmış vaziyette olan Devlet Tiyatroları’nın binasının yenileneceğine çoğu kişinin inanmadığını ancak Girne Antik Liman yenileme ve restorasyon projesinde olduğu gibi kararlılıkla projeyi tamamladıklarını belirtti.  

ÜSTEL: “YARIM KALAN PROJELERİ BİRER BİRER SIRAYA KOYUP, BİTİRECEĞİZ”

Başbakan Ünal Üstel, incelemelerin ardından basına yaptığı açıklamada, KKTC’nin sanat ve sanatçılarının yer alacağı bir ortamda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Hükümeti kurdukları gün halka ne söylemişlerse, bugün de aynı şeyleri söylediklerine işaret eden Üstel, “Cumhuriyet Meclisi’nde de Hükümet programımıza ne yazmışsak, onları birer birer yerine getireceğimizin taahhütlünü verdik.” dedi.

Üstel, bu kısa süre içerisinde bazı projelere öncelik vereceklerini de söyleyerek, 2013’ten sonra kurulan istikrarsız hükümetlerden dolayı yarım kalan projeleri öncelikle birer birer sıraya koyup, bitireceklerini dile getirdi.

Yollardan, Ercan Havalimanı ve kavşaklardan başlayarak, birer birer bunları tamamladıklarını söyleyen Üstel, geri kalanları da tamamlayacaklarını kaydetti.

Üstel, yarım kalan projelerle uğraşırken, halkın ihtiyacı olan projeleri de hayata geçireceklerini anımsatarak, bugün de halkın ihtiyacı tiyatro binasını hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Hükümet olarak bunu yapacaklarını söyledikleri zaman kendilerine inanmayanlar olduğuna dikkat çeken Üstel, şöyle devam etti:

“Bize çoğu inanmadı. Buradaki sanatçı arkadaşlarım da yapılacağına inanmadıklarını itiraf ediyorlar. Çünkü gelmiş geçmiş Hükümetler bunu yapmadılar. Ömürleri yetmedi. Ama biz dedik ki biz istikrarı sağlayacağız ve bu istikrarın sayesinde ülkemize hizmet etmeye, insanımızın ihtiyacı olan projeleri bir bir hayata geçireceğiz.”

ÜSTEL: "BİNANIN SADECE DEKORASYONDAN OLUŞACAK ÜÇÜNCÜ ETABI KALDI"

Başbakan Üstel, tiyatro binasının 1999 yılında bir yangın sonucu tamamen bertaraf olmasından bu yana oyunlarını başka yerlerde seyirciyle buluşturmaya çalışan sanatçıların oyunlarını kendi tiyatrolarında sahneleyebilecekleri çağdaş, ülkeye yakışan bir tiyatro binasının önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirtti.

Tiyatronun 3 etaptan oluşan inşaatının ilk iki etabının bittiğini kaydeden Üstel, sadece dekorasyondan oluşan üçüncü etabı için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını ve tiyatronun 2025'te halka kazandırılacağını söyledi. Üstel, “Artık sanatçılarımız oynadıkları eserleri başka salonlara ihtiyaç duymadan kendi salonlarında sergileyebilecekler.” şeklinde belirtti.

Konuşmasında binanın yapımında emeği geçenlere de teşekkür eden Üstel, “2025 yılı çıkmadan bu binamızı açacağız ve buradaki sanatçı kardeşlerimizle de ilk oyunu birlikte seyredeceğiz.” dedi.

ATAOĞLU: "BİNANIN TAMAMLANACAĞINA ÇOĞU KİŞİ İNANMAMIŞTI"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da basına yaptığı açıklamada, kendilerinin hükümet döneminde hep ilkleri yaptıklarını belirterek, çeyrek asır önce yanan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Binası’nın da şimdiki hükümetin müdahalesiyle bugünlere getirildiğini kaydetti.

Tiyatro binasının yapımına başlandığı zaman çoğu kişinin binanın yapılacağına inanmadığını işaret eden Ataoğlu, cesaret ve azimle attıkları adımlarla örnek projelerinde olduğu gibi tiyatrolar binasının da yapıldığını belirtti.

Ataoğlu, binanın kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını söyleyerek, “Tiyatromuz vatandaşımız ve seyircimizin huzuruna açılacak. Herkese hayırlı olsun.” dedi. Ataoğlu konuşmasında, çalışmalara destek verdiği için Başbakan Üstel’e de teşekkür etti.

ELMASOĞLU: “KÜLTÜRSÜZ KALAN BİR TOPLUMUN CAN DAMARLARINDAN BİR TANESİ KOPMUŞ OLUR”

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları oyuncusu Hakan Elmasoğlu incelemeler sonrasında yaptığı açıklamasına, binanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı.

Tiyatronun halkın kültür sanat evi olduğunu belirten Elmasoğlu, kültürsüz kalan bir toplumun can damarlarından bir tanesinin kopmuş olduğunu dile getirdi.

Elmasoğlu açıklamasında, “Bu can damarının 25 yıl sonra en sağlıklı bir şekilde bağlanması için elinden gelen her türlü emeği, arzuyu, isteği ortaya koyan herkese halkım ve arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Print
Posted: Feb 19, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
3031
ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

Zaimağaoğlu, Kütüphane Haftası etkinliklerini “Kitap Oku ve Farkında Ol!” sloganıyla KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile birlikte gerçekleştireceklerini bildirdi.

Read more
12
BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi (JMD) ile Telsim Vodafone (VMOL) arasında, deprem farkındalığını artırmaya yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

 

Read more
3
BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nde, 30 Mart 2026 tarihinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında KKTC, Berlin Temsilciliğinin daveti ve Kültür Dairesi’nin koordinasyonu temsil edildi. 

Read more
45
678
4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

8 Nisan Çarşamba günü düzenlenen oturumda; K.K.T.C. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Genel Müdürü Mine Emiroğlu, projenin detaylarını ve adanın gelecek turizm stratejilerini sektör paydaşlarıyla paylaştı.

 

Read more
9101112
1314
“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

KKTCDOB’un “Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu” etkinliği Gazimağusa Belediyesi iş birliğiyle 20 Nisan'da Othello Kalesi'nin tarihi atmosferinde çok özel bir çalışmada yeniden sahneleniyor. 

Read more
1516
ATAOĞLU’NDAN KEPEZ BELEDİYESİ’NE ZİYARET

ATAOĞLU’NDAN KEPEZ BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya 5’inci Diplomasi Forumu’na katılmak üzere gittiği Antalya’da, temaslarda bulunuyor. 

Read more
171819
20212223242526
27282930123
45678910

Archive