Turizm Master Planı için halkın görüşleri alınıyor

Turizm Master Planı için halkın görüşleri alınıyor

Turizm Master Planı için
halkın görüşleri alınıyor


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2025-2034 yıllarını kapsayacak Turizm Master Planı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, ülke genelindeki belediyelerde geniş katılımlı kitle toplantıları düzenleniyor.


Ülkemizde 2025-2034 yıllarını kapsayacak Turizm Master Planı hazırlıkları kapsamında, yerel turizm potansiyelini geliştirmek, sürdürülebilir turizm çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunmak ve plan hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla çeşitli bölgelerde kitle toplantıları düzenlendi.


Güzelyurt Belediyesi, Lefke Belediyesi, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi, Çatalköy-Esentepe Belediyesi, Girne Belediyesi, İskele ve Yeni Boğaziçi Belediyeleri, Erenköy-Karpaz ve Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyeleri ve Tatlısu Belediyesi’nde dün tamamlanan toplantıların ardından bugünde Geçitkale-Serdarlı Belediyesi ve Mesarya Belediyesi’nde yapılacak toplantılar ile kitle toplantılarının ilk etabı tamamlanmış olacak. İlerleyen günlerde ise diğer belediyeler ile toplantılar devam edecektir.


Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı temsilcileri ile Turizm Master Planı'nı hazırlayan uzmanların katıldığı toplantılarda, bölgelerin doğal, kültürel ve ekonomik zenginliklerini öne çıkaracak alternatif turizm yaklaşımları ve sürdürülebilir gelişim stratejileri değerlendirildi.


Belediyeler, muhtarlar ve ilgili sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen bu toplantılarda, yerel görüş ve öneriler doğrultusunda turizm projelerinin kısa, orta ve uzun vadeli planlara entegrasyonu sağlanacaktır.


Toplantılarda bölge halkı, turizm sektörü temsilcileri ve sivil toplum örgütleri de bir araya gelerek görüşlerini dile getiriyor. Katılımcılar, yerel ihtiyaçlar, turizm potansiyeli ve sürdürülebilirlik konularında Bakanlık yetkililerine öneriler sunma fırsatı buluyor.


Alınan geri bildirimlerin büyük önem taşıdığı bu toplantılarda, yeni master planının şekillendirilmesinde temel bir rol oynayaktır. 2025-2034 dönemini kapsayacak olan planın, KKTC turizmini daha sürdürülebilir, rekabetçi ve yenilikçi bir yapıya kavuşturması hedefleniyor.


Halkın, bölgesel farklılıklar ve özgün turizm değerlerine dikkat çektiği toplantılarda, doğa turizmi, kültürel mirasın korunması ve alternatif turizm modellerine dair birçok öneri gündeme geldi. Toplantılardan elde edilen tüm veriler, bilimsel bir değerlendirme sürecinden geçirilerek Turizm Master Planı'nın nihai taslağına entegre edilecek.


Belediyelerin yanısıra Üniversiteler, turizm paydaşları ve ilgili sektör temsilcileri ile de ayrı ayrı toplantılar devam ederken, tüm verilerin bakanlık bünyesinde toplanması sürüyor. 


Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, bu çalışmayla yerel halkın sürece katılımını sağlamayı, karar alma mekanizmalarını daha şeffaf hale getirmeyi ve ülke turizmini gelecek yıllarda daha ileri bir noktaya taşımayı da amaçlıyor. 


'Yerel Halkın Turizme Yönelik Algısı Araştırması' için düzenlenen ankete alttaki linki tıklayarak katılabilirsiniz.

 
Halkımızın görüş ve düşünceleri yapılacak olan Turizm Master Planı çalışmaları için önem arz etmektedir.


https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdnHovZc3172L.../viewform
 

Print
Posted: Nov 22, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2728
Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca karşılaştığı zorluklar karşısında gösterdiği azim ve fedakarlığın en önemli örneklerinden biridir. Halkımızın vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu, her türlü baskı ve tehdide rağmen dimdik ayakta durmasını sağlamıştır. Bu direniş, sadece geçmişimize değil, geleceğimize de ışık tutan bir onur madalyasıdır.

Read more
2930
Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarını ziyaret ederek, tamamlanan birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. 

Read more
3112
3
Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Ataoğlu: “Gençlere daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz”

Read more
45
KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile  İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında İstanbul’da bu yıl 28’ncisi düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
6
6 Şubat 2023…

6 Şubat 2023…

Acının, kaybın ve tarifsiz hüznün günü… 

Read more
789
1011121314
KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

ATAOĞLU; “YEREL BANKALARA SAHİP ÇIKILDIĞI SÜRECE, KARŞILIK ALINIYOR”

Read more
1516
17
ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Karpaz'da 14 eşeğin telef edilmesi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

 

Read more
181920212223
242526272812
3456789

Archive