Ataoğlu: “Türki Cumhuriyetlerinin tek bir yumruk halinde devam etmesi önemli”

Ataoğlu: “Türki Cumhuriyetlerinin tek bir yumruk halinde devam etmesi önemli”

Ataoğlu: “Türki Cumhuriyetlerinin tek bir yumruk halinde devam etmesi önemli”


Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC’nin 41’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Gençlik Dairesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 15 Kasım Cumhuriyet Şöleni kapsamında yurt dışından gelen halk dansları ekiplerini kabul etti. 
Türkiye, Kazakistan ve Özbekistan’dan ülkemize gelen ekipler bugün sabah Bakan Ataoğlu’na ziyarette bulundu. Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Gençlik Dairesi Müdürü Hüseyin Ozanoğlu da kabul de hazır bulundu.


Ataoğlu


Bakan Fikri Ataoğlu, Türki Cumhuriyetlerinin ülkemizde olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dünyaya karşı başta Türkiye ve Azerbaycan olmak üzere tüm Türki Cumhuriyetlerinin tek bir yumruk halinde devam etmesi gerektiğini söyledi.


 Ataoğlu, halk dansları ekiplerinin Cumhuriyet Şöleni’ne renk katacaklarını belirterek, ülkemizde olmalarından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. 


Ozanoğlu, Cumhuriyet Şöleni hakkında bilgi verdi


Kabulde konuşan Gençlik Dairesi Müdürü Hüseyin Ozanoğlu ise Cumhuriyet Şöleni hakkında bilgi verdi. Halk dansları ekiplerinin Lefkoşa’da gerçekleşecek resmi geçit törenine katılacaklarını belirterek, Vadili Gençlik Merkezi’nin halk dansları gösterisi yapacağını aktardı. Lefkoşa’daki törenin ardından Girne’ye geçip, saat 14:00’de Girne Belediyesi eski binasından Atatürk Anıtı’na kadar bir kortej gerçekleşeceğini ve orada kısa bir gösteri olacağını söyleyen Ozanoğlu, kortejin Girne Limanı’na doğru seyredeceğini aktardı.


 Limandaki Turizm Ofisi’nin yanında kurulacak olan sahnede saat 16:30’da gösteriler yapılacağını belirten Ozanoğlu, tüm halkımızı gösterileri izlemeye davet etti. 


Gençlik Dairesi’ne ziyaret


Halk dansları ekipleri daha sonra Gençlik Dairesi Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu. Gençlik Dairesi Müdürü Hüseyin Ozanoğlu, halk dansları ekiplerini Cumhuriyet Şöleni’ne verecekleri katkılardan dolayı teşekkür ederek, cumhuriyet coşkusunun birlikte yaşayacaklarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.


Üç ülkeyi temsilen ziyarette konuşan ekip üyeleri, KKTC’yi çok beğendiklerini, özellikle Kazakistan ve Özbekistan ekiplerinin bundan sonra da ülkemize ziyarette bulunmayı istediklerini aktardı. Ziyaret, tarafların birbirlerine anı hediyelikleri sunmalarıyla sona erdi.
 

Print
Posted: Nov 14, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
31

ATAOĞLU: “ACININ VE MECBURİYETİN ÜZERİNDEN KAZANÇ HESABI YAPILAMAZ”

Girne açıklarında yaşanan ve hepimizi derinden üzen gemi faciasının ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışlar kabul edilebilir değildir.

Read more
123456
GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

6 Eylül 2026 tarihinde sabah saatlerinde Güngör Çöp Alanı’nda meydana gelen yangının ardından, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Yılmaz Altunterim başkanlığındaki teknik ekip bölgede kapsamlı inceleme ve denetimlerde bulunmuştur.

Read more
78910111213
1415
Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi

Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında, Girne Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi kapsamında mutfak ekipmanlarının temin, tahsis ve iadesine ilişkin protokol imzalandı.

Read more
1617181920
21222324252627
2829301234
567891011

Archive