Girne Antik Liman’daki ahşap rıhtımın yenilenmesi kasım sonunda başlıyor

Girne Antik Liman’daki ahşap rıhtımın yenilenmesi kasım sonunda başlıyor

Girne Antik Liman’daki ahşap rıhtımın
yenilenmesi kasım sonunda başlıyor


-Girne Antik Liman’daki ahşap rıhtım ihalesini alan firma ile sözleşme imzalandı.


Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayesindeki Girne Antik Limanda bulunan ahşap rıhtımın (iskele) yenilenmesi için bakanlık ile ihaleyi kazanan firma arasında ihale sözleşmesi imzalandı.


Bakanlıkta gerçekleşen imza törenine Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Aşan Nakliyat Direktörü Hüseyin Aşan imza koydu.


Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yaptığı açıklamada turizm açısından büyük öneme sahip olan Girne Antik Limanın iyleştirilmesi için bir adım daha attıklarını söyledi.


Ataoğlu, Girne Antik Liman içerisinde yer alan ahşap rıhtımının yenilenmesi ile limanın tarihi dokusunu koruyarak bölgenin turistik çekiciliğini daha da artıracağını belirterek projenin önemine vurgu yaptı.


Ataoğlu, ihale kapsamında projenin kasım sonunda başlayacağını ve nisan sonunda sona ereceğini ifade ederek, 5 aylık bir sürede ahşap rıhtımın yenilenme işleminin tamamlanacağını belirtti.


Ataoğlu, Girne Antik Liman içerisinde yer alan yat ve yatları kullanan turistlerin kullandığı ahşap iskelenin zamanla yıprandığını, İskelenin daha sağlam, çağdaş ve moderin bir tarzda yapılacağını, ahşap iskelenin altının çelik karkaslar ile yenileneceğini ve üstünün ahşap malzeme ile kaplanacağını söyledi.


Yapılması planlanan ahşap iskelenin eskisine göre daha geniş düşünüldüğünü dile getiren Ataoğlu, yat turları için satış yapan masaları da bu ahşap zemine alırak limandaki alanın daha rahat kullanılmasını sağlayacaklarını belirtti.


Ataoğlu, projenin kültürel mirasın korunması kadar çevresel sürdürülebilirliğe de dikkat edilerek yürütüleceğini vurguladı. Rıhtımın modern ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yenilenmesiyle hem turistlerin hem de bölge halkının kullanımına uygun hale getirileceğini ifade etti.


Ataoğlu, Girne Antik Limanı’nı güzelleştirmek için çalıştıklarını ve bu çalışmaların meyvesini hem esnafın hemde turizmden para kazanan sektörlerin aldığını vurgulayarak, tüm paydaşlarla istişare içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
 

Print
Posted: Nov 14, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
24252627
KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Sanayicilerin desteklenmesine yönelik imzalanan Sanayi Destek Kredisi protokolü; yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle ekonomik ve finansal  zorluk yaşayan sanayicilerin zorluklarının hafifletilmesine, rekabet güçlerinin artırılması ve üretim kapasitelerinin desteklenmesine yönelik hazırlandı.

Read more
2812
34
Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Ataoğlu: “Alternatif turizm modelleriyle
Kuzey Kıbrıs’ı ön plana çıkarıyoruz”

Read more
56
Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri’nin Benim Şehrim Güzelyurt’um ile Benim Şehrim Lefke’m kategorilerinde sergilenen eserleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ne taşıdı

Read more
7
"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yılında sizleri çok özel bir konsere davet ediyoruz.

Read more
8
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadınlarımız, toplumun temel yapı taşı, ailelerimizin mimarı ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Onların emeği, sevgisi ve fedakârlıklarıyla şekillenen bir dünyada yaşıyoruz.

Read more
9
1011
KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs Türk kültürünün geleceğe taşınmasında başı çekerek lokomotif görevi yapan halk dansları derneklerine ziyaret başlattı.

Read more
12
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyircisiyle buluşuyor.

Read more
13141516
1718
Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümünde, bu destanı yazan kahramanlarımızı büyük bir minnet, gurur ve duygusallıkla anıyoruz. 

Read more
1920212223
24
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Federe Devleti (KTFD) Başbakanı Osman Örek’in 26’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle, Lefkoşa Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Read more
252627282930
31123456

Archive