TÜRKSOY’un opera ve bale alanlarında yapacağı etkinliklerin yol haritası çıkarıldı.

TÜRKSOY’un opera ve bale alanlarında yapacağı etkinliklerin yol haritası çıkarıldı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından oluşturulan Opera ve Bale Müdürleri Kurulu Ankara’daki TÜRKSOY Genel Sekreterlik binasında toplanarak 2025 yılında TÜRKSOY’un opera ve bale alanlarında yapacağı etkinliklerin yol haritasını çıkardı. 


Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) Genel Sorumlusu ve Genel Sanat Yönetmeni Tuğrul Enver TÖRE, TÜRKSOY Devlet Opera ve Bale Müdürleri Kuruluna dahil edildi. 


Azerbaycan Devlet Akademik Müzik Tiyatrosu Müdürü Aligismet Lalayev, Abay Kazak Milli Opera ve Bale Tiyatrosu Genel Müdürü Ainur Kopbassarova, “Astana Ballet” Devlet Bale Tiyatrosu Müdürü Aleksandr Sovostyanov, A. Maldıbaev Kırgız Milli Opera ve Bale Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Jamila Tuliaeva, Özbekistan Alişir Nevai Devlet Akademik Büyük Tiyatrosu Müdürü Ramiz Usmanov,  KKTC Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi Genel Sorumlusu ve Sanat Yönetmeni Tuğrul Enver Töre, Türkiye Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün katılımıyla gerçekleştirilen TÜRKSOY Opera ve Bale Müdürleri Kurulu toplantısının ilk bölümü opera ve bale müdürlerinin tekliflerinin dinlenmesi ile geçti. 


Toplantının ikinci bölümünde değerlendirilen teklifler neticesinde Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan Devlet Opera Müdürlerinin teklifleri doğrultusunda Kurul üyesi opera müdürlüklerinin katkılarıyla Türk Dünyasında tanınmış opera ve bale eserleri ile bu alandaki ünlü sanatçılara ait kişisel eşyalarından oluşan TÜRSKOY Opera ve Bale Sergisi hazırlanması, kurul üyesi operalarda sergilenmesine;


Genç Yetenekli opera sanatçıları için şan eğitimi düzenlenmesine,


TÜRKSOY Opera ve Bale Müdürleri Kurulu adına TÜRKSOY bünyesinde sekreterya çalışmalarını yürütmek üzere Opera ve Bale Müdürleri Koordinatörü olarak uzman Yardımcısı Talant OSMONOV olarak belirlenmesine; 


TÜRKSOY Opera ve Bale Müdürleri Kurulu Dönem Başkanlığının Abay Kazak Milli Opera ve Bale Tiyatrosu Müdürü Ainur Kopbassarova tarafından yürütülmesi ve IV TÜRKSOY Opera ve Bale Müdürleri Genel Kurulu Toplantısının Abay Kazak Milli Opera ve Bale Tiyatrosu ev sahipliğinde Kazaksitan’ın Aktauv şehrinde düzenlenmesine; 


TÜRKSOY Opera ve Bale Müdürleri Kurulu tarafından karar verilmiştir. 


Toplantıda bir de konuşma yapan Tuğrul Enver TÖRE, Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi hakkında bilgiler vererek, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında uygulanan usullerin tüm Türk dünyası Devlet Opera ve Bale kuruluşları arasında da uygulanması hususunu dile getirdi ve kurulun oluşması ile toplantıların yapılmasına katkı sağlayan tüm taraflara teşekkür etti.


Plaket töreni ve fotoğraf çekimi ile son bulan toplantı sonrasında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü makamı ve Ankara Devlet Opera ve Balesi ziyaret edildi.

 

Print
Posted: Oct 1, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
30123456
İskele 6. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliği Açılış töreni

İskele 6. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliği Açılış töreni

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İskele 6. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliği Açılış törenine katıldı...

Read more
7
Cezai işlem

Cezai işlem

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı'na bağlı Çevre Koruma Dairesi, geçtiğimiz gün sosyal medyada yola çöp attığı görülen UP 531 plakalı araç sürücüsüne cezai işlem uyguladı.

Read more
89
Kuzey Kıbrıs, İstanbul Turizm Fuarı’nda tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs, İstanbul Turizm Fuarı’nda tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı 9-10 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan İstanbul Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
10111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Archive