25. TÜRKSOY Opera Günleri’nin KKTC konserleri Othello Kalesi’nde tamamlandı

25. TÜRKSOY Opera Günleri’nin KKTC konserleri Othello Kalesi’nde tamamlandı

 

- 25. TÜRKSOY Opera Günleri’nin KKTC konserleri Othello Kalesi’nde tamamlandı


- Othello Kalesi’nden Giuseppe Verdi’nin Othello Operası’ndan Iago’nun aryası Azerbaycan Sanatçısı Anton Ferstandt’ın sesinden yankılandı 


25. TÜRKSOY Opera Günleri’nin KKTC konserleri dün akşam (20 Eylül Cuma akşamı) Othello Kalesi’ndeki konserle tamamlandı. KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın himayelerinde gerçekleştirilen konseri KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milletvekili Şifa Çolak, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu ile Başbakan Yardımcılığı bürokratlarının da aralarında bulunduğu kalabalık bir protokol ve sanatsever topluluğu izledi. 


Othello Kalesi’nde sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatan konserde, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nun açış konuşmasının ardından, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Rayev’in mesajı okundu. Sunuculuğunu Bayrak Radyo Televizyon Kurumu personeli Nevin Özkul’un yaptığı gecede, Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Spor Bakanı Fikri Ataoğlu da sanatseverlere hitap etti.


Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Azerbaycan Sanatçısı Anton Ferstandt’ın okuduğu Giuseppe Verdi’nin Othello Operası’ndan Iago’nun aryası ile başlayan konserde ikinci sanatçı olarak sahne alan ülkemiz Opera Sanatçısı Nejla Egemen de Kamran Aziz’in Ali Hoca’nın düzenlemesiyle Al Yemeni Mor Yemeni isimli şarkısını seslendirdi. 


Kuzey Kıbrıs’ın Yetiştirdiği İlk Kadın Besteci Kamran Aziz’e ithaf edilen 25. TÜRKSOY Opera Günleri’nin ikinci konserinde KKTC’den Nejla Egemen’in yanı sıra Türk dünyası sanatçılarından Azerbaycan’dan Anton Fershtandt ile Nina Makarova, Kazakistan’dan Yerlan Zhandarbay, Türkiye’den Kamil Kaplan ve Irak Türkmenlerinden Ömer Türkmenoğlu, Kırgızistan’dan Piyanist Iuliia Babich eşliğinde sahne aldılar. 


TÜRKSOY Opera Günleri Othello Kalesi’ndeki konserin ardından Ankara’ya taşınıyor


25. TÜRKSOY Opera Günleri Bellapais Manastırı ve Othello Kalesi’ndeki KKTC konserlerinin ardından Ankara’ya Ankara Devlet Opera ve Bale Sahnesi’ne taşınıyor. KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve T.C. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde, Kültür Dairesi’nin organizasyonu ile düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri 25 Eylül Çarşamba akşamı Ankara’da düzenlenecek kapanış konseri ile tamamlanacak.

 

Print
Posted: Sep 21, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«December 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2425
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

KKTC ilk kez Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri Konferansı’na katıldı

Read more
26
11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo kapılarını açtı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen organizasyon, binlerce katılımcıyı bir araya getirdi.

Read more
27282930
123
KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

Ataoğlu:“Türkiye ile turizmde ortak hedeflere yürüyoruz”

Read more
4
Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret ederek Başkonsolos Mustafa Davulcu ve konsolosluk personeliyle bir araya geldi.

Read more
567
8
MARKET POŞETLERİ YASAKLANIYOR.

MARKET POŞETLERİ YASAKLANIYOR.

Mikroplastik mücadelesinde yeni adım: 15–50 mikron poşetler 1 Ocak 2026’dan itibaren yasaklanıyor.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Archive