25. TÜRKSOY Opera Günleri Bellapais konseri ile başlıyor

25. TÜRKSOY Opera Günleri  Bellapais konseri ile başlıyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. TÜRKSOY Opera Günleri 
Bellapais konseri ile başlıyor 


KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve T.C. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde, 1994 yılından beri düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinin 25’ncisi Girne’de Bellapais Manastırı’ndaki konser ile 19 Eylül Perşembe akşamı başlıyor.


 Türk dünyasından opera sanatçılarının sahne aldığı geleneksel etkinlikte her yıl KKTC’yi temsilen bir opera sanatçısı da konserlerde yer alıyor.
TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında her yıl KKTC ve Türkiye’de gerçekleştirilen konserler bu yıl 19 Eylül 2024 tarihinde Bellapais Manastırı’ndaki KKTC konseri ile başlayıp, 20 Eylül 2024 Cuma akşamı Gazimağusa’da Othello Kalesi’nde KKTC’deki son konser ile devam ederek 25 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak kapanış konseri ile tamamlanacak.


KKTC’yi temsilen Opera Sanatçısı Mezzo Soprano Nejla Egemen’in sahne alacağı konserlerde, KKTC’nin yanı sıra TÜRKSOY’a üye ülkelerden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Kuzey Irak’tan sanatçılar yer alacak. Bellapais Manastırı ve Othello Kalesi konserlerinde piyano eşliğinde dünya klasikleri ile ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacak sanatçılar Azerbaycan’dan Anton Fershtandt ile Nina Makarova, Kazakistan’dan Yerlan Zhandarbay, Özbekistan’dan Feruza Yusupova, Türkiye’den Kamil Kaplan ve Kuzey Irak’tan Ömer Türkmenoğlu, Kırgızistan’dan Piyanist Iuliia Babich eşliğinde sahne alacaklar.


Kuzey Kıbrıs’ın Yetiştirdiği İlk Kadın Besteci Kamran Aziz’e ithaf edilen 25. TÜRKSOY Opera Günleri KKTC konserlerinde Türk dünyası ülkelerinden gelecek opera sanatçıları ile birlikte KKTC’yi temsilen sahne alacak olan Opera Sanatçısı Nejla Egemen de Kamran Aziz’in Al Yemeni Mor Yemeni isimli şarkısını ve Carmen Operası’ndan Habanera aryasını seslendirecek. 


Opera söylemeye 15 yaşında başlayan Nejla Egemen Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde keman ana dalından mezun olduktan sonra  Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Enstrüman Ana Bilim Dalı’nda Keman alanından 2017 yılında mezun olarak müzik öğretmenliği alanında çalışmaya başladı. Egemen 2022 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Şan Bölümü’nde eğitimine devam etmektedir. 


25. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında Bellapais Manastırı ve Othello Kalesi’nde saat 20.00’de başlayacak konserler halka açık ve ücretsiz olarak sanatseverlere sunulacak.

Print
Posted: Sep 17, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
3031
ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

Zaimağaoğlu, Kütüphane Haftası etkinliklerini “Kitap Oku ve Farkında Ol!” sloganıyla KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile birlikte gerçekleştireceklerini bildirdi.

Read more
12
BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi (JMD) ile Telsim Vodafone (VMOL) arasında, deprem farkındalığını artırmaya yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

 

Read more
3
BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nde, 30 Mart 2026 tarihinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında KKTC, Berlin Temsilciliğinin daveti ve Kültür Dairesi’nin koordinasyonu temsil edildi. 

Read more
45
678
4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

8 Nisan Çarşamba günü düzenlenen oturumda; K.K.T.C. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Genel Müdürü Mine Emiroğlu, projenin detaylarını ve adanın gelecek turizm stratejilerini sektör paydaşlarıyla paylaştı.

 

Read more
9101112
13
ATAOĞLU, TATLISU OT FESTİVALİ’NE KATILDI.

ATAOĞLU, TATLISU OT FESTİVALİ’NE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tatlısu’da düzenlenen Ot Festivali’ne katılarak hem vatandaşlarla bir araya geldi hem de festival kapsamında kurulan stantları ziyaret etti.

Read more
141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Archive