XXV. TÜRKSOY Opera Günleri için geri sayım başladı…

XXV. TÜRKSOY Opera Günleri için geri sayım başladı…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XXV. TÜRKSOY Opera Günleri için geri sayım başladı…


- KKTC konserleri 19 Eylül’de Bellapais Manastırı’nda 20 Eylül’de Othello Kalesi’nde 


KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın iş birliğinde, 1994 yılından beri Kültür Dairesi koordinasyonu ile düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinin 25’incisi için geri sayım başladı. 


KKTC’de ve Türkiye’de gerçekleştirilecek konserler, 19 Eylül 2024 Perşembe akşamı Bellapais Manastırı’nda, 20 Eylül Cuma akşamı Othello Kalesi’nde ve 25 Eylül 2024 Çarşamba akşamı da Ankara’da yer alacak.


KKTC’yi temsilen Opera Sanatçısı Nejla Egemen’in yer alacağı 25. TÜRKSOY Opera Günleri çerçevesinde, Bellapais Manastırı ve Othello Kalesi’nde piyano eşliğinde sunulacak konserler, saat 20.00’da, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.


Zaimağaoğlu


Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Kültür Dairesi’nin koordinasyonu ile bu yıl 25’incisi düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri etkinliği, Kuzey Kıbrıs’ın Yetiştirdiği İlk Kadın Besteci Kamran Aziz’e ithaf ediliyor.


Zaimağaoğlu TÜRKSOY Opera Günleri konserlerinde, KKTC’nin yanı sıra TÜRKSOY’un kurucu ve üye ülkelerinden, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan’dan gelecek sanatçıların sahne alacağını ve sanatçıların piyano eşliğinde dünya klasikleri ile kendi ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacaklarını bildirdi.


Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde Girne ve Mağusa’da gerçekleşecek KKTC konserlerinin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Zaimağaoğlu, tüm operaseverleri konserlere davet etti.


 

Print
Posted: Sep 10, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
910111213
RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ramazan Sokağı Gençlik Buluşması”nda gençlerle bir araya geldi.

Read more
1415
16171819202122
23242526272829
303112345

Archive