ATAOĞLU: “AMACIMIZ ÜLKEMİZ SANATÇILARININ FİKİR VE SANAT ESERLERİNİN TELİF HAKLARININ KORUNMASI”

ATAOĞLU: “AMACIMIZ ÜLKEMİZ SANATÇILARININ FİKİR VE SANAT ESERLERİNİN TELİF HAKLARININ KORUNMASI”

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Müzik Sektöründe Eser Sahipleri Federasyonu (MSF) Başkanı Ferhet Göçer ve heyetini kabul ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki fikir eserleri yasası ve teliflerle ilgili verimli bir toplantı gerçekleştirdi.

Görüşmede MSF Heyeti adına Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Başkanı Ferhat Göçer, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül ile bereberindeki heyetler ve ülkemizden de bazı müzisyenler de yer aldı.

Ataoğlu kabulde yaptığı konuşmada, Kültür Bakanlığı olarak ülke sanatçılarının üretmeye devam etmesi ve kültürümüzün gelecek nesillere taşınması için yapılacak tüm çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

Bakan Ataoğlu, bu sorumluluk bilincinden yola çıkılarak, KKTC’de yürürlükte bulunan Telif Hakkı Yasası’nın güncellenmesi için yapılan çalışmaların hızlandırıldığını, öncelikli olarak ülkemiz sanatçılarının fikir ve sanat eserlerinin telif haklarının korunması için ilgili mecralar ve yetkili kişilerle iş birliği içerisinde olduklarını belirtti.

Uzun süredir çalışmaları sürdürülen Kıbrıs Sanat Eseri Sahipleri Birliği Yasasını da bir an önce yürürlüğe koymak için çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Ataoğlu, yasanın en doğru şekilde hayata geçmesi için uğraştıklarını vurguladı.

MSF’nin uzun yıllardır telif hakları ve fikir eserlerinin korunması için yapmış olduğu dünya çapındaki başarılı çalışmaların da burada yapılacak yeni yasal düzenlemelere ışık tutacağını söyleyen Ataoğlu, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oluşturulacak yerel komitelerin ve birliklerin buradaki fikir haklarının korunması için gerekli çalışmaları yapacağına inandığını  ve yasanın uygulanması için gerekli desteği vereceklerini belirtti.

Ataoğlu, sanatçıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde fikir eserleri ve telif haklarını savunmak üzere kurulacak olan birliğin, hazırlanacak olan yeni yasanın uygulanması ve denetlenmesi konusunda da aktif rol oynayacağını söyledi.

Ataoğlu, Kültür Bakanlığı ve oluşturulacak olan yeni meslek birliği olarak ülkemizde çalışmalarımızı yaparken, halihazırda Türkiye ve dünyada sanatçıların haklarını korumak amacı ile bir çok başarılı çalışmaya imza atan MSF’nin bilgi ve tecrübelerinden yararlanacaklarını, işbirliği ve anlaşmaların ilerleyen günlerde yapılması için de fikir birliğine vardıklarını belirtti.

Print
Posted: Sep 6, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive