RAUF RAİF DENKTAŞ ANIT MEZARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR.

RAUF RAİF DENKTAŞ ANIT MEZARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarında birinci etap çalışmaları devam ediyor.

Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu çalışmaları yerinde inceleyerek ilk etap çalışmalarının kasım ayı ortasında tamamlanacağını ve 15 Kasım günü düzenlenecek olan KKTC’nin kuruluş yıl dönümü törenlerine hazır olacağını belirtti.

Anıt Mezarında Cumhuriyet Parkı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Tasarımının sürdüğünü anlatan Ataoğlu, sulama sisteminin kurulduğunu, çim alanların ekim işlerinin yapıldığını ve kay kay alanının hazırlandığını belirtti.

Mevcut bölgedeki toprak kalitesinin iyi olmadığını ve alana yeni toprak takviyesi yapıldığını dile getiren Ataoğlu, eski ve yeni toprağın analizinin yapıldığını bitkilerin bu çerçevede dikime hazır hale geldiğini vurguladı.

Anıt mezarı çevresine ekilecek olan bitkilerin alana taşınmaya başladığını da ifade eden Ataoğlu, eylül sonu ekim başında bitkilerin ekiminin yapılacağını söyledi.

Projenin ikinci etabında elektrik sisteminin yenilenmesi, çocuk oyun alanlarının yapılması ve alanın tellenmesinin yer aldığını da vurgulayan Ataoğlu, Anıt Mezarda bulunan müze alanı için ise fizibilite çalışması başlatacaklarını belirtti.

Print
Posted: Sep 5, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«December 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2425
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

KKTC ilk kez Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri Konferansı’na katıldı

Read more
26
11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo kapılarını açtı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen organizasyon, binlerce katılımcıyı bir araya getirdi.

Read more
27282930
123
KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

Ataoğlu:“Türkiye ile turizmde ortak hedeflere yürüyoruz”

Read more
4
Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret ederek Başkonsolos Mustafa Davulcu ve konsolosluk personeliyle bir araya geldi.

Read more
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Archive