“ÇEVRE KORUMA İÇİN ÖNCÜ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

“ÇEVRE KORUMA İÇİN ÖNCÜ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Turkcell, çevreye duyarlılık kapsamında yıllardır destek verdiği deniz kaplumbağaları için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Derneği’nin (SPOT) katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yavru deniz kaplumbağaları Akdeniz'in mavi sularına uğurlandı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, adadaki 25. yılına özel olarak düzenlediği bu etkinliği, SPOT ile uzun süredir sürdürdüğü iş birliği çerçevesinde Alagadi 2 Sahili'nde gerçekleştirdi. SOS Çocukköyü Derneği’nden çocuklar, Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları ve ailelerinin de katıldığı bu özel günde, deniz kaplumbağalarının doğaya dönüşüne tanıklık edildi.

Etkinliğe Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müdürü xxxx, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, SPOT Yönetim Kurulu Üyeleri Damla Beton ve Robin Snape gibi isimler de katıldı. Etkinlik, çocukların oyunlarıyla başladı ve ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

ATAOĞLU: “ÇEVRE KORUMA İÇİN ÖNCÜ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

Etkinlikte konuşan Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in çevreye ve topluma yaptığı katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ataoğlu, "Deniz kaplumbağalarının korunması, sürdürülebilir bir çevre için atılan önemli adımlardan sadece biri. Bakanlık olarak, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve SPOT ile birlikte, bu tür projelere destek vermekten büyük gurur duyuyoruz. Çevre koruma alanındaki çalışmalarımızı, kamu ve özel sektör iş birlikleriyle daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Ataoğlu ayrıca, bakanlık olarak ülkenin doğal mirasını korumak için yürüttükleri projelerle, çevreye duyarlı ve farkındalığı yüksek bir toplum olabilmeyi de hedeflediklerini belirtti.

Gelecek nesillerin çevre konularına duyarlı birer birey olarak yetişmelerini sağlamak amacı ile müfredata çevre derslerinin de dahil edilmesi projesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “amacımız çevre konularında farkındalığı yüksek, duyarlı bir nesil yaratmak ve her 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü sembolik olarak kutlayan bir ülke haline gelmektir” dedi.

Ataoğlu konuşmasında ayrıca, toplumun çevre konularına daha duyarlı olması gerekliliğinin altını çizerek, ALO 123 Çevre hattının 7/24 devrede olduğunu, halkın herhangi bir çevre sorunu ile karşılaştıklarında, yetkililere bildirmelerinin önemine işaret etti.

KÜÇÜKÖZDEMİR: “25 YILDIR ÇEVREYE VE TOPLUMA KATKI SAĞLIYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, şirketin 25 yıldır adada faaliyet gösterdiğini ve bu etkinliğin bu nedenle daha da anlam kazandığını belirtti. Küçüközdemir, "Deniz kaplumbağaları, şirketimizin en eski logosunda yer alıyordu ve bu logoyu her gördüğümüzde büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak, sadece iletişim teknolojilerine değil, çevre ve sosyal sorumluluk projelerine de yatırım yapıyoruz. Bugüne kadar adaya 300 binden fazla fidan dikilmesine ve bağışlanmasına vesile olduk" dedi.

BETON: “KUZEY KIBRIS TURKCELL İLE 20 YILDIR İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Damla Beton, Alagadi ve Kuzey Kıbrıs’taki diğer kıyılarda deniz kaplumbağalarının korunması için yıllardır çalıştıklarını vurguladı. Beton, "Kuzey Kıbrıs Turkcell ile 20 yıldır sürdürdüğümüz iş birliği sayesinde kaplumbağaların yaşam mücadelesine destek oluyoruz. Bakanlık ve Çevre Koruma Dairesi’nin desteğiyle, bu güzel canlıların güvenli bir şekilde denize ulaşmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu ve ardından SPOT yetkilileri ve gönüllülerinin gözetiminde yavru kaplumbağalar, güvenli bir şekilde denize bırakıldı.

Print
Posted: Aug 9, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2829303112
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

ATAOĞLU; “İLKLERİ CESARETLE VE KARARLILIKLA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Read more
3
45678910
1112131415
LEFKOŞA’NIN TARİHİ BURÇLARI İÇİN BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

LEFKOŞA’NIN TARİHİ BURÇLARI İÇİN BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında Lefkoşa tarihi surlarının temizlik, konservasyon ve korunması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Read more
16
HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

Gazimağusa Limanı’nda yolun çökmesiyle ortaya çıkan Helenistik Erken Roma Dönemi’ne ait tarihi eserler, St Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Read more
17
18192021222324
25262728293031
1234567

Archive