“ÇEVRE KORUMA İÇİN ÖNCÜ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

“ÇEVRE KORUMA İÇİN ÖNCÜ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Turkcell, çevreye duyarlılık kapsamında yıllardır destek verdiği deniz kaplumbağaları için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Derneği’nin (SPOT) katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yavru deniz kaplumbağaları Akdeniz'in mavi sularına uğurlandı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, adadaki 25. yılına özel olarak düzenlediği bu etkinliği, SPOT ile uzun süredir sürdürdüğü iş birliği çerçevesinde Alagadi 2 Sahili'nde gerçekleştirdi. SOS Çocukköyü Derneği’nden çocuklar, Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları ve ailelerinin de katıldığı bu özel günde, deniz kaplumbağalarının doğaya dönüşüne tanıklık edildi.

Etkinliğe Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müdürü xxxx, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, SPOT Yönetim Kurulu Üyeleri Damla Beton ve Robin Snape gibi isimler de katıldı. Etkinlik, çocukların oyunlarıyla başladı ve ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

ATAOĞLU: “ÇEVRE KORUMA İÇİN ÖNCÜ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

Etkinlikte konuşan Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in çevreye ve topluma yaptığı katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ataoğlu, "Deniz kaplumbağalarının korunması, sürdürülebilir bir çevre için atılan önemli adımlardan sadece biri. Bakanlık olarak, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve SPOT ile birlikte, bu tür projelere destek vermekten büyük gurur duyuyoruz. Çevre koruma alanındaki çalışmalarımızı, kamu ve özel sektör iş birlikleriyle daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Ataoğlu ayrıca, bakanlık olarak ülkenin doğal mirasını korumak için yürüttükleri projelerle, çevreye duyarlı ve farkındalığı yüksek bir toplum olabilmeyi de hedeflediklerini belirtti.

Gelecek nesillerin çevre konularına duyarlı birer birey olarak yetişmelerini sağlamak amacı ile müfredata çevre derslerinin de dahil edilmesi projesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “amacımız çevre konularında farkındalığı yüksek, duyarlı bir nesil yaratmak ve her 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü sembolik olarak kutlayan bir ülke haline gelmektir” dedi.

Ataoğlu konuşmasında ayrıca, toplumun çevre konularına daha duyarlı olması gerekliliğinin altını çizerek, ALO 123 Çevre hattının 7/24 devrede olduğunu, halkın herhangi bir çevre sorunu ile karşılaştıklarında, yetkililere bildirmelerinin önemine işaret etti.

KÜÇÜKÖZDEMİR: “25 YILDIR ÇEVREYE VE TOPLUMA KATKI SAĞLIYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, şirketin 25 yıldır adada faaliyet gösterdiğini ve bu etkinliğin bu nedenle daha da anlam kazandığını belirtti. Küçüközdemir, "Deniz kaplumbağaları, şirketimizin en eski logosunda yer alıyordu ve bu logoyu her gördüğümüzde büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak, sadece iletişim teknolojilerine değil, çevre ve sosyal sorumluluk projelerine de yatırım yapıyoruz. Bugüne kadar adaya 300 binden fazla fidan dikilmesine ve bağışlanmasına vesile olduk" dedi.

BETON: “KUZEY KIBRIS TURKCELL İLE 20 YILDIR İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Damla Beton, Alagadi ve Kuzey Kıbrıs’taki diğer kıyılarda deniz kaplumbağalarının korunması için yıllardır çalıştıklarını vurguladı. Beton, "Kuzey Kıbrıs Turkcell ile 20 yıldır sürdürdüğümüz iş birliği sayesinde kaplumbağaların yaşam mücadelesine destek oluyoruz. Bakanlık ve Çevre Koruma Dairesi’nin desteğiyle, bu güzel canlıların güvenli bir şekilde denize ulaşmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu ve ardından SPOT yetkilileri ve gönüllülerinin gözetiminde yavru kaplumbağalar, güvenli bir şekilde denize bırakıldı.

Print
Posted: Aug 9, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
2627
BİZ TEMİZLİYORUZ, LÜTFEN SİZ DE TEMİZ TUTUN.

BİZ TEMİZLİYORUZ, LÜTFEN SİZ DE TEMİZ TUTUN.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik Ve Çevre Bakanlığı “Temiz Sahiller” düşüncesi kapsamında başlattığı sahil temizliklerine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Read more
28
LEFKOŞA HALK DANSLARI FESTİVALİ, KIBRIS GECESİ ETKİNLİĞİYLE DÜN AKŞAM BAŞLADI.

LEFKOŞA HALK DANSLARI FESTİVALİ, KIBRIS GECESİ ETKİNLİĞİYLE DÜN AKŞAM BAŞLADI.

4. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali dün akşam (27 Ağustos Salı akşamı) Dernekler Sokağı’nda düzenlenen Kıbrıs Gecesi etkinliği ile başladı.

Read more
293031
ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

Ataoğlu, Lefkoşa Halk Dansları Festivali kapsamında KKTC’de bulunan ekipleri kabul etti.

Read more
1
2
ATAOĞLU, MİSS KUZEY KIBRIS 2024 GÜZELLERİNİ KABUL ETTİ.

ATAOĞLU, MİSS KUZEY KIBRIS 2024 GÜZELLERİNİ KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Miss Kuzey Kıbrıs 2024 güzelleri Ece Kurt, Sevgen Polat ve Birgül Saraçoğlu’nu kabul etti.

Read more
3
SAHİLLERDE HEP AYNI MANZARA.

SAHİLLERDE HEP AYNI MANZARA.

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, çevre temizlik etkinliklerini sürdürüyor.

Read more
45
RAUF RAİF DENKTAŞ ANIT MEZARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR.

RAUF RAİF DENKTAŞ ANIT MEZARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR.

Ataoğlu: “İlk etap 15 Kasım’a hazır olacak”

Read more
6
ATAOĞLU: “AMACIMIZ ÜLKEMİZ SANATÇILARININ FİKİR VE SANAT ESERLERİNİN TELİF HAKLARININ KORUNMASI”

ATAOĞLU: “AMACIMIZ ÜLKEMİZ SANATÇILARININ FİKİR VE SANAT ESERLERİNİN TELİF HAKLARININ KORUNMASI”

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Müzik Sektöründe Eser Sahipleri Federasyonu (MSF) Başkanı Ferhet Göçer ve heyetini kabul ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki fikir eserleri yasası ve teliflerle ilgili verimli bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Read more
78
91011
YÜZYILLIK DESTAN

YÜZYILLIK DESTAN

Tatlısu'dan Mira (Tatlısu)^ya "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh"

Read more
12131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Archive