ATAOĞLU: “KARDEŞ TOPRAKLARA ATILMIŞ BU ADIM ÇOK ÖNEMLİ”

ATAOĞLU: “KARDEŞ TOPRAKLARA ATILMIŞ BU ADIM ÇOK ÖNEMLİ”

İskele, Mersin Anamur’dan feribotla Girne Limanı’na 1,5 saate ulaşım imkanı sunuyor.

Anamur İskelesi’nin açılışına; Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Dünya Odalar Federasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna, Yücelen Vakfı Başkanı Ali Yücelen, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise projede emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

ATAOĞLU

“Kardeş topraklara atmış olduğunuz bu adımlar çok önemli.” diyen Ataoğlu, Anavatan Türkiye’nin her zaman KKTC’nin yanında olduğunu ve Anavatan olduğu sürece KKTC’nin yoluna yürümeye devam edeceğini belirtti.

Ataoğlu, 1974 Barış Harekâtı'nın 50. yılında da Anavatan ile birlik beraberlik içerisinde olduklarını herkese gösterdiklerini belirtti.

Ataoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’ndeki herkesin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmesini istiyoruz.
Aynı dili, aynı para birimini kullananlara bu adaya gelmeleri çağrısını yapıyoruz. Cazip fiyatlarımızla kusursuz bir tatil imkanı sunuyoruz.

Amacımız Türkiye’nin her köşesine ulaşmak…

Türkiye’den gelen turist sayısının artması için yıllar öncesinden yola çıktık. Kıbrıs’ımız için hep birlikte daha iyisini yapmak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi projesinin yanı sıra bundan sonra başka projelere de imza atacaklarını ifade etti.

 Ataoğlu, Kıbrıs ve Türkiye arasındaki güçlü bağları vurgulayarak, bu bağların daha da güçleneceğini ifade etti.

Ataoğlu: "Karşılıklı seferler ile Anamur ve KKTC daha da gelişecek"

Kıbrıs’ın tanıtımına yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ataoğlu, “Geçtiğimiz günlerde ada Kıbrıs lansmanını gerçekleştirdik. Buradaki amacımız, KKTC’yi tanıtmak ve sizlerin aynı dili ve aynı para birimini paylaştığınız KKTC’ye gelmenizi sağlamaktır. Bu adımlar sayesinde birçok yatırımın gerçekleştiğini ve ilişkilerimizin ilerlediğini görüyoruz,” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, KKTC’nin yeni havalimanının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu açılışla ülkemizin tüm sektörlerinin gelişimine katkı sağladık,” dedi. Ayrıca, Türkiye’den KKTC’ye 75 milyon metreküp suyun ulaştırılmasını sağlayan projeye de değinen Ataoğlu, Anamur ile kurulan bağlantının KKTC için bir “üçüncü köprü” olduğunu ve bu tür ulaşım köprülerinin artmasını temenni ettiğini söyledi. Ataoğlu, “Gidişler ve gelişler sayesinde Anamur ve KKTC’nin gelişeceğinden kimse endişe duymasın. Bu yolları geliştireceğiz ve kalkınmamızı hızlandıracağız,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Print
Posted: Aug 2, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive