ATAOĞLU TURİZMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI ANLATTI.

ATAOĞLU TURİZMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI ANLATTI.

Bakan Ataoğlu konuşmasının başında Barış Harekatı’nın 50. yıldönümünde verilen mesajların önemine işaret etti ve “50 yıl önce gösterilen birlik beraberlik 50. yılda da gösterildi. O yıllarda yaşanan olaylar umarım bir kez daha yaşanmaz” dedi.

TBMM’de geçen tezkereyle ilgili bir soru üzerine de Bakan Ataoğlu, “böylesi bir tezkereye ihtiyaç olursa burada da yapılacak bir çağrı sonrasında Meclis toplanır ve eminim burada da oybirliği ile geçer” ifadelerini kullandı.

Bakan Ataoğlu Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a daha çok turist çekmek maksadıyla yapılan “Ada Kıbrıs” ismi altındaki tanıtım kampanyasıyla ilgili çalışmaları da aktardı.

Yaklaşık 9 aydır kampanya ile ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Ataoğlu, “TC’deki herkesin KKTC’ye gelmesini istiyoruz. Aynı dili aynı para birimini kullanan bu adaya gelmeleri çağrısını yapıyoruz. Amacımız Türkiye’nin her köşesine ulaşmak. Türkiye’den gelen turistin artması için yıllar öncesinden yola çıktık şimdi maliyeti çok daha düşük bir miktarda milyonlara ulaşılabildiğimizi görüyoruz” dedi.

Türkiye dışında İngiltere, Rusya, Almanya ve başka ülkelerde de televizyon reklamları ve fenomenlerle yapılacak tanıtımlarla turizmi daha ileriye taşımayı amaçladıklarından bahseden Ataoğlu, televizyon görsellerinin yanı sıra sosyal medyayı da kullandıklarını söyledi.

Bakan Ataoğlu, açılan yeni havalimanının tam kapasitede çalışması için uğraş verdiklerini de aktardı.
Uçak sayısı ve sefer sayılarını artırdıklarını, yeni havayolu şirketlerinin de uçuşa başlaması için çalışma yapıldığını kaydeden Ataoğlu, uçuşlarda yüzde 40 artış oldu ancak uçak bilet fiyatlarının da dengeli olması gerekir. Türkiye’nin farklı illerine nasıl uçuş yapılabilir uçak sayılarını nasıl artırabiliriz çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Ülkede kayıtlı yatak sayısının yaklaşık 30 bin civarında olduğunu belirten Ataoğlu, yatak ve otel sayısının artmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, ilgili bakanlıklarla istişare halinde çalıştıklarını anlattı.

Uçak seferlerini artırmak, yeni uçak şirketlerinin hizmet vermeye başlaması ve uçak bilet fiyatlarını düşürmek için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bakan Ataoğlu, yeni oteller yapılabilmesi için yeni arazilerin tespiti noktasında girişimlerin başladığını aktardı.

Bakan Fikri Ataoğlu, hızlı bir şekilde ‘Airbnb’ yasasını geçirmek istediklerini belirterek, yasa sayesinde ülkeye gelen turist sayısını net şekilde görebileceklerini söyledi.

‘Airbnb’ yasası geçtikten sonra kişilerin turistlere kiraladığı evlerin Turizm Bakanlığı’nın kontrolü altına gireceğini ve ülkede kaç kişinin konakladığının bilineceğini aktaran Ataoğlu, yasa sayesinde kişi sayısının resmi olarak bilineceğini ve Maliye’nin de kiraya veren kişilerden vergi alabileceğini belirtti.

Bakan Ataoğlu söz konusu yasanın hazır olduğunu, meclis açıldığında meclise sevk edeceklerini ve yasanın geçmesi için öncelik talep edeceklerini kaydetti.

Print
Posted: Jul 25, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
24252627
KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Sanayicilerin desteklenmesine yönelik imzalanan Sanayi Destek Kredisi protokolü; yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle ekonomik ve finansal  zorluk yaşayan sanayicilerin zorluklarının hafifletilmesine, rekabet güçlerinin artırılması ve üretim kapasitelerinin desteklenmesine yönelik hazırlandı.

Read more
2812
34
Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Ataoğlu: “Alternatif turizm modelleriyle
Kuzey Kıbrıs’ı ön plana çıkarıyoruz”

Read more
56
Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri’nin Benim Şehrim Güzelyurt’um ile Benim Şehrim Lefke’m kategorilerinde sergilenen eserleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ne taşıdı

Read more
7
"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yılında sizleri çok özel bir konsere davet ediyoruz.

Read more
8
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadınlarımız, toplumun temel yapı taşı, ailelerimizin mimarı ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Onların emeği, sevgisi ve fedakârlıklarıyla şekillenen bir dünyada yaşıyoruz.

Read more
9
1011
KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs Türk kültürünün geleceğe taşınmasında başı çekerek lokomotif görevi yapan halk dansları derneklerine ziyaret başlattı.

Read more
12
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyircisiyle buluşuyor.

Read more
13141516
1718
Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümünde, bu destanı yazan kahramanlarımızı büyük bir minnet, gurur ve duygusallıkla anıyoruz. 

Read more
1920212223
24
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Federe Devleti (KTFD) Başbakanı Osman Örek’in 26’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle, Lefkoşa Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Read more
252627282930
31123456

Archive