DEMOKRASİ ZAFERİ: BİRLİK VE BERABERLİK

DEMOKRASİ ZAFERİ: BİRLİK VE BERABERLİK

"Demokrasinin ve milli iradenin zaferini simgeleyen iki önemli olay. 1974'te Kıbrıs'ta gerçekleştirilen Yunan darbesine karşı verilen mücadeleyi saygıyla anıyor. 2016 Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün yıl dönümünde, Türk milletinin demokrasiye ve özgürlüğe olan bağlılığını gururla hatırlıyoruz.

1974'te Kıbrıs'ta gerçekleştirilen hain Rum ve Yunan ikilisinin başlattığı darbe girişimine karşı Kıbrıs Türk halkının gösterdiği direniş, bizim bağımsızlık ve özgürlüğümüze olan inancımızın bir simgesidir. Bu darbe, adadaki Türk varlığını yok etmeye yönelik bir girişimdi, ancak Türkiye Cumhuriyetinin kararlı müdahalesiyle engellendi ve Kıbrıs Türk halkı özgürlüğüne ve huzura kavuştu.

Benzer şekilde, 15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye Cumhuriyeti demokrasisine kasteden hain darbe girişimine karşı tek yürek olup direndi. Bu tarihi gün, milli iradenin ve demokrasinin zaferidir.

KKTC olarak, Türkiye Cumhuriyeti ile olan güçlü bağlarımızı ve ortak değerlerimizi yürekten desteklediğimizi ifade etmek isterim. Demokrasiye ve milli iradeye olan inancımız, birlikte daha güçlü olmamızı sağlıyor.

Bu vesileyle, tüm Türk halkının 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı en içten dileklerimle kutluyor, iki hain girişimde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, gazilerimizi minnetle anıyoruz; onların kahramanlıklarını asla unutmayacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk halklarının 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı en içten dileklerimle kutluyor, barış ve huzur dolu günler diliyorum."

Fikri Ataoğlu
Başbakan Yardımcısı
Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı

 

Print
Posted: Jul 14, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
282930123
CUMHURİYET YERLEŞKESİNİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

CUMHURİYET YERLEŞKESİNİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

Cumhuriyet Yerleşkesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Read more
4
56789
Ataoğlu, Hülya Avşar’ı kabul etti.

Ataoğlu, Hülya Avşar’ı kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu tarafından 4-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, Hülya Avşar Cup Tenis Turnuvası için ülkemizde bulunan sanatçı Hülya Avşar’ı kabul etti.

Read more
10
Ataoğlu: "Hedefimiz, engelleri ortadan kaldıran, erişilebilirliği artıran bir toplum inşa etmektir"

Ataoğlu: "Hedefimiz, engelleri ortadan kaldıran, erişilebilirliği artıran bir toplum inşa etmektir"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Read more
11
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Anneler Günü dolayısıyla duygusal bir mesaj yayımladı.

Read more
12131415
Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri

Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri

Kültür Dairesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını 17 Mayıs Cumartesi akşamı Büyük Han’da düzenleyeceği Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri ile kutluyor…

Read more
16
ADA KIBRIS’IN LANSMANI İSTABUL’DA YAPILDI.

ADA KIBRIS’IN LANSMANI İSTABUL’DA YAPILDI.

Ataoğlu: "Kampanya Türkiye ile sınırlı kalmayacak. Farklı ülkelerde de tanıtımlar sürdürülecek" Kuzey Kıbrıs turizminin Türkiye’de tanıtılması amacıyla hayata geçirilen “AdaKıbrıs” projesinin lansmanı İstanbul’da yapıldı.

Read more
1718
1920
Müzeler Haftası'na özel büyüleyici bir sanat yolculuğuna davetlisiniz!

Müzeler Haftası'na özel büyüleyici bir sanat yolculuğuna davetlisiniz!

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "Müzede Antik Tınılar" tematik etkinliğimiz sanatseverlerle buluşuyor.

Read more
21
Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliği

Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliği

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliğine katıldı.

Read more
22
ATAOĞLU: “TÜRK DÜNYASI, KKTC İLE OLAN İLİŞKİLERİ DAHA DA PEKİŞTİRMESİ HEDEFLENMELİDİR”

ATAOĞLU: “TÜRK DÜNYASI, KKTC İLE OLAN İLİŞKİLERİ DAHA DA PEKİŞTİRMESİ HEDEFLENMELİDİR”

“7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi", Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Read more
232425
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
27282930311
2345678

Archive