TURİZM ANKETİ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR.

TURİZM ANKETİ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR.

Turizm sektörü, dünyada ve ülkemizde ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan önemli ve hızlı gelişen sektörler arasında yer almaktadır. Kişilerin yaptıkları seyahatler ile ilişkili aktiviteler olan turizm, küresel bir olgudur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de turizm sektörünün gelişimi, ulusal hesaplar, ödemeler dengesi ve istihdam üzerinde olumlu katkılar sağlamaktadır. Bu noktadan hareketle sektör ile ilgili plan ve programlar hazırlanması ve yukarıda belirtilen alanlara sağlanacak katkının ölçülebilmesi adına güvenilir ve güncel verilere ihtiyaç duyulmaktadır.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, KKTC İstatistik Kurumu ve KKTC Merkez Bankası iş birliğinde 2025 yılından itibaren ‘Çıkış Yapan Yolcu Anketi’ ve ‘Giriş Yapan Yerleşik Anketi’ yapılması için çalışmalara başlanmış, anket uygulamalarının ilk aşaması olan ‘Yolcu Tespit Anketi’ konusundaki hazırlıklar tamamlanarak 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren alan araştırmasının başlatılması aşamasına gelinmiştir. Anketlerin uygulanması turizm sektörü ile ilgili planlama ve pazarlama faaliyetlerinin geliştirilmesine ışık tutacak, AB standartlarına uyumlu karşılaştırılabilir turizm istatistikleri üretilmesini sağlayacaktır.

Turizm anketinin birinci aşamasında, anketin örnekleme tasarımı ve analizlerinde kullanılacak ağırlıklarının belirlenmesi için Temmuz – Aralık 2024 dönemlerini kapsayacak Yolcu Tespit Anketi gerçekleştirilecektir. Yolcu Tespit Anketi ile ülkeye giriş / çıkış yapan kişilerin, ikamet ettikleri ülke, uyruk, ülkeye geliş amacı ve en çok kullandıkları dil sorularına ait veriler toplanarak, yolcu profilinin belirlenmesi ve 2025 yılında uygulanacak ‘Çıkış Yapan Yolcu’ ve ‘Giriş Yapan Yerleşik’ anketlerinin örneklem ve analizleri için kullanılacak çerçevenin oluşturulması hedeflenmektedir.
 
15 Temmuz 2024’de başlatılması planlanan, Yolcu Tespit Anketi, havaalanı, deniz limanı ve tüm kara kapılarından, giriş / çıkış yapan herkese uygulanacaktır.  Anketörler görevli oldukları sınır kapısı ve limanlarda gün boyu görev yapacaktır. Anketler yüz yüze görüşme yöntemi ile tabletler kullanılarak yapılacaktır.

Anket ile ilgili olarak görevlilere yardımcı olunması ve anket çalışmasına olumlu katkı yapılması arzu edilen sonuçlara ulaşılmasını kolaylaştıracaktır. Ayrıca anket ile ilgili şikayet ve öneriler 6013000 – 6013001 telefonlara veya info@stat.gov.ct.tr adresine bildirilebilecektir.

Print
Posted: Jul 12, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.

 

Read more
2829
“Cumhuriyet Korteji”

“Cumhuriyet Korteji”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.

Read more
3031
yüzde 22,2 oranında bir artış

yüzde 22,2 oranında bir artış

 Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri

Read more
12
14.ULUSLARARASI  BAKLAVA  FESTİVALİ  GİRNE'YE TAŞINDI

14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI

Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası  Baklava Festivali  bu yıl KKTC’de yapılıyor.

Read more
34
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”

Read more
567
Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI CANLI TUTMAK, HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”

Read more
89
ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Read more
10
Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

 Her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftasında, Girne, Akdoğan ve Gazimağusa Halk Kütüphanelerinde etkinlikler yer alacak

Read more
11
“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma” Operası Antalya Kültür Yolu Festivali’nde sahnelendi

Read more
1213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Archive