Fikri Ataoğlu: "Kültürümüzü gelecek nesillere taşımalıyız"

Fikri Ataoğlu: "Kültürümüzü gelecek nesillere taşımalıyız"

Fikri Ataoğlu: "Kültürümüzü
gelecek nesillere taşımalıyız"


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Londra’da Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi tarafından düzenlenen 7. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne katıldı.


Ataoğlu burada yaptığı konuşmada festivale katılan, birlik beraberliğe destek veren herkese teşekkür etti.  


Ataoğlu, kültürümüzün gelecek nesillere taşınmasının önemine işaret ederek, İngiltere’de dördüncü nesile ulaşan gelecek nesillere geçmişin anlatılmasının ve geleceğe emin adımlarla yürünmesinin görevleri olduğunu belirtti.  


Gençlerin önemine işaret eden ve ailelerin geçmişte yaşananları genç nesillere aktarmasının önemine vurgu yapan Ataoğlu, bakanlık olarak bu çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.  


Ataoğlu, ambargolara rağmen ülkenin gelişmesi, yurt dışında yaşayan vatandaşların toprağından, kültüründen ve dilinden kopmaması için çalıştıklarını söyledi.  


Gençlere ve yeni nesillere verdikleri önemi de anlatan Ataoğlu, birliktelik ve beraberliğe vurgu yaptı.


Ataoğlu İşçi Partisi Milletvekili adayı Nesil Çalışkan’a destek çağrısı yaptı.


İngiltere’de 4 Temmuz seçimlerinde Barking bölgesinden aday olan İşçi Partisi milletvekili adayı Kıbrıslı Türk Nesil Çalışkan’a destek çağrısı yapan Ataoğlu, Kıbrıslı bir Türk’ün İngiliz Parlamentosuna girmesinin önemine dikkat çekti ve Çalışkan’ın parlamentoya girmesi için verilecek her oyun önemine dikkat çekti.


Ülkeye ulaşımı kolaylaştırmak adına atılan adımları ve yapılan çalışmaları da anlatan Ataoğlu, ülkenin gelişmesi ve ambargoların kırılması için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Print
Posted: Jul 2, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
9101112131415
16171819202122
2324252627281
2345678

Archive