Girne Koruma Çevre Planı Değişiklik önerisinde sona doğru

Girne Koruma Çevre Planı Değişiklik önerisinde sona doğru

Girne Koruma Çevre Planı
Değişiklik önerisinde sona doğru


Eski Liman, kale ve çevresi, Türk mahallesi kentsel koruma alanları ile hemen yakın çevresini kapsayan 1993 yılında yürürlüğe giren Girne Koruma Çevre Planı kapsamında Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Şehir Planlama Dairesi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Anıtlar Yüksek Kurulu ve Girne Belediyesi iş birliğinde hazırlanan ‘Girne Koruma Çevre Planı Değişiklik Önerisi’ geçtiğimiz yıl Kasım ayında (7Kasım 2023) yapılan halka açık toplantı ile 42 gün süre ile halkın, kurum ve kuruluşların bilgisine sunulmuştu.

 
Halkın katılımı sürecinde 55/1989 İmar Yasası'nın 14(3) maddesi altında Şehir Planlama Dairesi’ne ulaşan görüş ve öneriler dikkate alarak "Girne Koruma Çevre Planı (GKÇP) Değişiklik Önerisi" üzerinde 14(4) maddesi uyarınca uygun ve gerekli görülen değişiklikler yapılmış ve 20  Mayıs 2024 tarihinde Birleşik Kurulun onayına sunulmuştur.


20 Mayıs 2024 tarihinde Birleşik Kurulun onayına sunulan Girne Koruma Çevre Planı Değişiklik Önerisi, Birleşik Kurul Tüzüğünün 9(2) maddesi uyarınca 30 Mayis 2024 Perşembe günü Girne Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen onuncu gün toplantısında Dairemiz tarafından Girne Belediye Meclisi ve Girne Kaymakamlığından oluşan Birleşik Kurulu oluşturan Yönetimlere sunulmuş ve  ortak olarak tartışılmıştır.


Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yigitcan ve teknik personelin katılım gösterdiği onuncu gün toplantısında değişiklik önerileri Şehir Plancıları Nurhan Hızal ve Ali Aremek tarafından Birleşik Kuruldaki Yönetimlere sunulmuştur.


Önümüzdeki süreçte İmar Yasası’nın 15(2)(b) maddesi ve Birleşik Kurul Tüzüğünün 11(2) maddesi gereği 10’uncu gün sunumundan (30 Mayıs Perşembe 2024) sonraki 25 gün içerisinde (10 Temmuz Çarşamba 2024 tarihine kadar) ilgili yönetimler kendi meclis ve kurumlarında onaylarına sunulan Girne Koruma Çevre Planı Değişiklik Önerisini tartışarak sonuçlandıracak ve almış oldukları son kararı 11 Temmuz Perşembe günü yapılacak olan 36’ıncı gün toplantısında bildireceklerdir. Oylama sonucu oyların "evet" çıkması durumunda "Girne Koruma Çevre Planı Değişiklik Önerisi" onaylanmış olacak ve İmar Yasası’nın 14(5)(B) maddesi ve ilgili Tüzüğün 12(5) maddesi uyarınca bu ilk Değişikliğin onaylandığı Resmî Gazetede ve en az iki yerel günlük gazetede yayınlanarak ilan edilecektir.

Print
Posted: Jun 7, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
282930123
CUMHURİYET YERLEŞKESİNİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

CUMHURİYET YERLEŞKESİNİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

Cumhuriyet Yerleşkesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Read more
4
56789
Ataoğlu, Hülya Avşar’ı kabul etti.

Ataoğlu, Hülya Avşar’ı kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu tarafından 4-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, Hülya Avşar Cup Tenis Turnuvası için ülkemizde bulunan sanatçı Hülya Avşar’ı kabul etti.

Read more
10
Ataoğlu: "Hedefimiz, engelleri ortadan kaldıran, erişilebilirliği artıran bir toplum inşa etmektir"

Ataoğlu: "Hedefimiz, engelleri ortadan kaldıran, erişilebilirliği artıran bir toplum inşa etmektir"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Read more
11
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Anneler Günü dolayısıyla duygusal bir mesaj yayımladı.

Read more
12131415
Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri

Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri

Kültür Dairesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını 17 Mayıs Cumartesi akşamı Büyük Han’da düzenleyeceği Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri ile kutluyor…

Read more
16
ADA KIBRIS’IN LANSMANI İSTABUL’DA YAPILDI.

ADA KIBRIS’IN LANSMANI İSTABUL’DA YAPILDI.

Ataoğlu: "Kampanya Türkiye ile sınırlı kalmayacak. Farklı ülkelerde de tanıtımlar sürdürülecek" Kuzey Kıbrıs turizminin Türkiye’de tanıtılması amacıyla hayata geçirilen “AdaKıbrıs” projesinin lansmanı İstanbul’da yapıldı.

Read more
1718
1920
Müzeler Haftası'na özel büyüleyici bir sanat yolculuğuna davetlisiniz!

Müzeler Haftası'na özel büyüleyici bir sanat yolculuğuna davetlisiniz!

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "Müzede Antik Tınılar" tematik etkinliğimiz sanatseverlerle buluşuyor.

Read more
21
Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliği

Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliği

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliğine katıldı.

Read more
22
ATAOĞLU: “TÜRK DÜNYASI, KKTC İLE OLAN İLİŞKİLERİ DAHA DA PEKİŞTİRMESİ HEDEFLENMELİDİR”

ATAOĞLU: “TÜRK DÜNYASI, KKTC İLE OLAN İLİŞKİLERİ DAHA DA PEKİŞTİRMESİ HEDEFLENMELİDİR”

“7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi", Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Read more
232425
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
27282930311
2345678

Archive