Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu sizlerle paylaşmaktan büyük bir onur duyuyorum.

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu sizlerle paylaşmaktan büyük bir onur duyuyorum.

 

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu sizlerle paylaşmaktan büyük bir onur duyuyorum. Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden kahramanları rahmetle anıyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.


Azerbaycan, tarih boyunca bağımsızlığı ve özgürlüğü için büyük mücadeleler vermiş bir millettir. Azerbaycan’ın bağımsızlığı, sadece ülkenizin değil, tüm Türk dünyasının ortak gururudur. Kardeş Azerbaycan’ın, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda elde ettiği başarılar, bizler için de ilham kaynağı olmaktadır.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu ve kardeşlik bağlarımızın güçlenerek devam edeceğini vurgulamak isterim. Tarihimiz, kültürümüz ve değerlerimiz, bizleri birbirimize kenetlemekte ve dayanışmamızı daha da pekiştirmektedir.


Bu vesileyle, Azerbaycan’ın bağımsızlık gününü en içten dileklerimle kutluyor, Azerbaycan halkına barış, huzur ve refah dolu bir gelecek diliyorum. Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının ebediyen süreceğine olan inancımla, sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.


Fikri Ataoğlu 
Başbakan Yardımcısı 
Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı 

Print
Posted: May 28, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2728
Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca karşılaştığı zorluklar karşısında gösterdiği azim ve fedakarlığın en önemli örneklerinden biridir. Halkımızın vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu, her türlü baskı ve tehdide rağmen dimdik ayakta durmasını sağlamıştır. Bu direniş, sadece geçmişimize değil, geleceğimize de ışık tutan bir onur madalyasıdır.

Read more
2930
Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarını ziyaret ederek, tamamlanan birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. 

Read more
3112
3
Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Ataoğlu: “Gençlere daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz”

Read more
45
KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile  İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında İstanbul’da bu yıl 28’ncisi düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
6
6 Şubat 2023…

6 Şubat 2023…

Acının, kaybın ve tarifsiz hüznün günü… 

Read more
789
1011121314
KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

ATAOĞLU; “YEREL BANKALARA SAHİP ÇIKILDIĞI SÜRECE, KARŞILIK ALINIYOR”

Read more
1516
17
ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Karpaz'da 14 eşeğin telef edilmesi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

 

Read more
181920212223
242526272812
3456789

Archive