Kuzey Kıbrıs, Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda

Kuzey Kıbrıs, Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda

Kuzey Kıbrıs, Mezopotamya
Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda


Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi 23 Mayıs’ta başlayıp 26 Mayıs tarihinde sona erecek olan “Diyarbakır 2. MTGF Mezopotamya Turizm ve Gastronomi” fuarına katıldı.


Fuarda bakanlık görevlileri ve turizm paydaşlarının yanı sıra KKTC Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen, Eğitim ve Kültür Ateşesi Bumin Paşa ve KKTC Mersin Turizm Koordinatörü Kazım Türkan da yer aldı.


Neolitik Çağdan bu yana binlerce yıldır insan yerleşiminin kesintisiz biçimde sürdüğü Mezopotamya, bu yönüyle dünyada eşi benzeri olmayan bir coğrafya. 


Uygarlık tarihine damga vuran eşsiz tarihi, “Bereketli Hilal”i, yerleşik hayatın başlangıcını simgeleyen buğday tarlalarıyla medeniyetin beşiği olan Mezopotamya, aynı zamanda kültür, inanç ve gastronominin de benzersiz bileşimini gözler önüne seriyor. 


Büyüleyici bir geçmişe sahip olan Mezopotamya, yüksek turizm potansiyeliyle öne çıkıyor.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ve Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek 2.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, 23 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerini Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturacak.


Mezopotamya’nın sahip olduğu eşsiz turizm potansiyelini değerlendirerek, bu anlamda tüm sektöre yeni iş birlikleri sunarak, ülkemiz ve dünya turizmi için yeni bir turizm haline gelmesini sağlamak amacıyla 2022 yılında ilk kez düzenlenen fuar, beklentilerin üzerinde bir başarı sağlayarak yaklaşık 17.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı.


2. Mezopotamya Turizm & Gastronomi Fuarı, 23 farklı ülkeden gelecek olan satın alma heyetleri, ‘Partner İl’  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yabancı ülke katılımcısı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Dohok, 10 Katılımcı il, 1 katılımcı ilçe, Ticaret odaları, Diyarbakır ve diğer illerden 37 katılımcı firma, bölgeye özgü panel, atölye ve etkinlikleri, tüm hedef pazarlara yönelik çalışmaları ile yeni fırsatlar sunmaya devam ediyor. 


Fuar süresince, ziyaretçilere ülkemiz kültüründen Lokum, Ceviz Macunu, Turunç Macunu, Patlıcan Macunu,İncir Macunu, hellim,çörek,meyve suyu,limonata, su, kahve, çay ikramı yapılmaktadır.
 

Print
Posted: May 25, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
7
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

 Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.

Read more
89
Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk  Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı, teşkilata üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye’den temsilciler katıldı. 

Read more
1011
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Ataoğlu'nun mesajı;
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya açılan penceresi olan basın kuruluşlarımız, ülkemizin haklı mücadelesini, kültürel zenginliklerini ve toplumsal değerlerini en doğru şekilde yansıtarak çok önemli bir görevi ifa etmektedir. 

Read more
1213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Archive