KÜLTÜR DAİRESİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ETKİNLİKLERİ “KÜLTÜR VE SANATLA 634 GÜN” ADINI VERDİĞİ BİR KİTAPÇIKTA TOPLADI.

KÜLTÜR DAİRESİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ETKİNLİKLERİ “KÜLTÜR VE SANATLA 634 GÜN” ADINI VERDİĞİ BİR KİTAPÇIKTA TOPLADI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, 8 Nisan 2022 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği kültür sanat etkinliklerini Kültür ve Sanatla 634 Gün adını verdiği bir kitapçıkta topladı.

 Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu’nun sunuş yazıları ile okuyucuya sunulan kitapçık düzenlenecek basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacak.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, 50 başlık altında toplanan Kültür Dairesi etkinliklerinin sunulduğu kitapçık, Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nda önümüzdeki hafta düzenlenecek basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacak.

Zaimağaoğlu
Sunuş yazısında, “Hayal Ettim, Hayal Ediyoruz, Hayal Edeceğiz…” diyen Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu, hayal etmenin, çalışmadan ve üretmeden güzelliklere varılamayacağının farkındalığını yaşamak olduğunu ifade ediyor.  Zaimağaoğlu, Kültür Dairesi olarak ulaşmayı hayal ettikleri hedeflerini ise, “Kıbrıs Türk kültürü ve sanatını, bu birikimi yaratan ve yaşatan insanlar ile onların ürettiklerini çoğaltıp paylaşabilmeyi hayal ettik ve bunun için çalıştık.” diyerek betimledi.

Ataoğlu
Başbakan Yardımcısı Ataoğlu ise sunuş yazısında, “Kendi kültürü ve sanatı olmayan bir toplum, birbirinden kopuk bireyler haline gelip değer yargılarını yitirerek, toplum bilincinden uzak, dünyada varlık gösteremeyen bir topluluk olup yok olmaya mahkum olur.” diyerek bu bilinçle hareket ettiklerini vurguladı. Ataoğlu, kitapçığın Bakanlığına bağlı Kültür Dairesi’nin son iki yılda yaptığı işler ve hayata geçirdiği projelerden oluştuğunu belirterek ülkemiz kültür ve sanat insanlarının çalışmalarına, Kültür Dairesi aracılığıyla, elinden gelen tüm desteği vermeye devam edeceklerini de ifade etti.

Print
Posted: May 17, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
9101112131415
16171819202122
2324252627281
2345678

Archive