TURİZM DANIŞMA OFİSLERİNDE, BARKOTLU SAĞLIK BİLGİLERİ HİZMETİ BAŞLATILIYOR.

TURİZM DANIŞMA OFİSLERİNDE, BARKOTLU SAĞLIK BİLGİLERİ HİZMETİ BAŞLATILIYOR.

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği işbirliğinde, KKTC genelindeki Turizm danışma ofislerinde oluşturulacak barkot sistemi ile ülkemizi ziyaret edecek olan turistlere sağlık bilgileri hizmeti verilmeye başlanıyor.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin işbirliğinde gerçekleştirilecek uygulamada, KKTC genelindeki nöbetçi eczaneler, hastane bilgileri gibi sağlık konusundaki temel bilgiler yer alacak.

Konu ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz ve bazı Birlik üyelerini kabul eden Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, uygulamanın en kısa süre içerisinde devreye alınacağını, bu uygulama sayesinde, ülkemizde misafir olarak bulunan turistlerin sağlık konusunda temel bilgi ve yönlendirme hizmeti almaları sağlanacağını kaydetti.

Ataoğlu, uygulamanın 3 dilde hazırlanacağını, İngilizce, Almanca ve Türkçe olarak sağlık bilgileri içereceğini kaydederek, böylesi önemli bir hizmetin turistlere sunulmasında katkı koyan KT Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz’ün nezdinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Print
Posted: May 16, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2829
“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) iş birliğinde düzenlenen “Opera’ya Yolculuk” konseri, 2 Ekim 2026 Cuma akşamı Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Deniz Kapısı’nın tarihî atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Read more
301234
ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs 10’uncu Uluslararası Pediatri Sempozyumuna katılarak, konuşma gerçekleştirdi.

Read more
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive